Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

60-vuotista uraansa juhlistava Pepe Willberg, 75, ei katso alan muutosta pelkästään hyvällä – "Mukana on kaikenlaista tarjoilijaa"

Pepe Willbergin, 75, ura alkoi jo teininä. Megakonsertissa kuullaan Willbergin parhaita ja artistin ystäviä.

Laulaja ja säveltäjä Pepe Willbergin ura on kestänyt jo 60 vuotta.

Ensimmäiset Willbergin keikkamuistot liittyvät siihen, että hän soitti sukulaisten bileissä ja koulubileissä eri puolilla Helsinkiä.

Willbergin mukaan kaikki hauskuus alkoi siitä, kun Islanders-yhtye osallistui Expo-hallissa rautalangan SM-kilpailuihin. Islanders tuli toiseksi.

– Soittaminen oli ihan törkeän jännittävää, koska yleisöä oli paljon.

Suomalainen musiikkielämä on muuttunut Willbergin uran aikana valtavasti.

– Alkuaikoina musiikkia tehtiin fiiliksellä, mutta nyt monet menevät talous edellä. Musiikkia tulee tuutin täydeltä ja mukana on kaikenlaista tarjoilijaa. Tarjontaa on, koska kaiken voi tehdä tietokoneella.

– Markkinointikin on mennyt uuteen ulottuvuuteen, kun nuorina miehinä me hoidimme itse kaiken, Pepe kuvaa.

 Alkuaikoina musiikkia tehtiin fiiliksellä.

Keikkailu on Willbergin mielestä parhaimmillaan silloin kun yleisö on tavoitettavissa ja artistin ja yleisön välille syntyy yhteys. Hän kokee, että keikka on yhdessäoloa. Salin koolla ei niin ole väliä.

– Haluan esittää lauluja, joista itsekin pidän ja joissa on melodia ja harmonia. Niissä on yleensä myös äärimmäisen hieno teksti.

Siihen, mitä Willberg pitää parhaimpana kappaleenaan, hän ei kuitenkaan osaa vastata.

– Tuota kysytään minulta aika usein, hän huokaa.

Kärkijoukosta löytyvät Elämältä kaiken sain ja Aamu.

– Tämä homma voi tietysti loppua hyvinkin lyhyeen, koska täytän joulukuussa 76 vuotta. En oikein jaksa enää keskittyä taisteluun yleisön suosiosta ja mutta päätin esittää vanhoja kappaleita vielä ainakin kerran. Juhlakonsertissa on mukana myös muutama kappale uudelta levyltä Muuttuvat tiet ja ehkä pari ooppera-aariaakin, koska niihin olen tykästynyt. Enää ei tarvitse kysyä keneltäkään, saanko esittää myös aarian.

Seremoniamestariksi Willbergin tulevaan Espoon-konserttiin Metro Areenalle on tulossa hyvä ystävä Jorma Uotinen. Yksi konsertin vierailijoista on Jiri Nikkinen, jonka kanssa Pepe laulaa pari Beatles-biisiä.

Myös Elämäni biisi -ohjelmassa samaan aikaan Willbergin kanssa laulaneet Irina, Diandra ja Jarkko Ahola vierailevat.

– Joukkoon voi tulla myös yllätysesiintyjä tai pari, jotka eivät varsinaisesti liity minun maailmaani.

Pepe Willbergin ensi vuoden suunnitelmiin kuuluu uuden musiikin tekeminen.

– Minulla on erilaisia suunnitelmia ja tilauksia, joita alan työstää, Pepe sanoo, mutta ei kerro vielä enempää.

Juhlakiertueen lisäksi Pepen 60-vuotista uraa on juhlistettu kirjalla ja Pepe Willberg – Muuttuvat tiet -kirjalla (Otava) joka ilmestyi lokakuussa.

Kolmas tapa juhlia on kokoelmalevy Muuttuvat tiet, jolle Pepe on koonnut 2000-luvulta ennen julkaisemattomia singlejä, joita hän on lähettänyt eri radiokanaville.

Nyt kokonaisen cd-levyn biiseinen voi ostaa kotiin levykaupoista. Tekijöinä ovat tunnetut muusikot, muun muassa Matti Siitonen eli Fredi, Esa Kaartamo, Sipe Santapukki, Matti Mikkola, Pekka Westerholm, Jiri Kuronen ja artisti itse.

Suurkonsertti Pepe Willberg – Legenda juhlii! kuullaan keskiviikkona 14. joulukuuta kello 19.00–22.30 Espoo Metro Areenalla (Urheilupuistontie 3). Artisteja säestää noin 20 hengen orkesteri jousineen ja patarumpuineen.