Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun Leppävaaran kirkossa alettiin järjestää konsertteja, kukaan ei uskonut niihin – nyt konserttisarja juhlii 30-vuotisjuhliaan komealla ohjelmistolla

Leppävaaran seurakunnan Musiikkia kynttilän valossa täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Musiikki soi Leppävaaran kirkossa jälleen marraskuussa tiistai-iltaisin.

– Kun aloitin osa-aikaisena kanttorina Leppävaarassa 1988, kirkkoherra toivoi, että uuteen kirkkoon saataisiin konsertteja. Kukaan ei uskonut, että kävijöitä riittäisi Helsingin tarjonnan rinnalla, sarjasta vastaava kanttori Pauliina Hyry kertoo.

Musiikkia kynttilän valossa on nyt soinut vuodesta 1992 joka vuosi, myös koronan ja kirkon remonttien aikana.

– Marraskuisia konsertteja odotetaan, koska silloin punatiiliseen kirkkoon saa hetkeksi paeta kylmää ja pimeää juuri ennen joulun ruuhkia.

Avajaiskonsertissa 1. marraskuuta juhlitaan Bachin ja Händelin sävelin.

Ohjelmassa on muun muassa Bachin kantaatti BWV 96, Händelin urkukonsertto nro 3 op.4 ja sopraanoaarioita.

Kuoroina laulavat Leppävaaran Kirkon Kamarikuoro ja Collegium Musicum Lohjalta, musiikin johto Harri Kerko. Esiintyjinä ovat Pauliina Hyry (urut), Raija Urama ja Anu-Kaisa Hulmi (huilu), Satu Kaarisola-Kulo (sopraano), Heikki Kulo (tenori), Kullervo Latvanen (basso) ja Sari Anetjärvi (altto).

Tiistaina 8.11. kuullaan Armas Järnefeltin pianoteoksia. Pianisti Janne Oksanen esittää säveltäjän harvoin kuultuja pianoteoksia uusimman soololevynsä ohjelmistosta. Mukana on myös Toivo Kuulan pianoteoksia taiteilijan debyyttilevyltä Toivo Kuula: Complete Piano Works.

15.11. kuullaan Da Pacem – Anna meille rauha. Renessanssiyhtye Cappella Tibian erilaiset kokoonpanot esittävät vanhaa musiikkia 1400-1600 -luvuilta. Ohjelmassa on pääosassa alankomaalaisen koulukunnan säveltäjien teokset, joiden ominaispiirre on taidokas moniäänisyys.

22.11. kuultava liedkonsertti on saanut nimekseen Menneitten perhoset.

Tuuli Lindeberg (sopraano) ja Minttu Siitonen (piano) vievät musiikilliselle aikamatkalle. Konsertissa kuullaan muun muassa Kaija Saariahon laulusarja Quatre instants ja lauluja Mirkka Rekolan runoihin.

Konserttisarja huipentuu 29.11. Naisen ääni -konserttiin, jossa kuullaan naissäveltäjien kirkkomusiikkia. Konsertissa laulaa Naiskuoro Kupliva Viena Kankaan johdolla.

Ohjelmassa on muun muassa Mia Makaroffin, Karin Rehnqvistin ja Anna-Mari Kähärän teoksia.

Konsertit alkavat Leppävaaran kirkossa kello 19 (Veräjäkallionkatu 2). Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.