Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies raiskasi alaikäisen tytön Espoossa – sai liki 4 vuoden vankeustuomion

Helsingin hovioikeus on tuominnut 30-vuotiaan miehen kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen alaikäisen tytön raiskauksesta. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrille 8 300 euron kipu- ja haittakorvaukset korkoineen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus oli aiemmin päätynyt samaan ratkaisuun. Rikos katsottiin törkeäksi, koska mies oli oikeuden mukaan tietoinen uhrin alaikäisyydestä.

Raiskaus tapahtui espoolaisessa yksityisasunnossa tammikuussa 2018.

Mies ja uhri tulivat asuntoon osana muutaman hengen seuruetta. He olivat tavanneet kauppakeskus Sellossa Leppävaarassa, jossa uhri oli ollut alaikäisen ystävänsä kanssa.

Ennen asunnolle siirtymistä mies kävi ostamassa molemmille tytöille ja itselleen alkoholia. Uhri ja hänen ystävänsä jäivät kaupan ulkopuolelle kertoen miehelle alaikäisyydestään.

Uhri kertoi jutelleensa illan aikana lähinnä vain syytetyn kanssa, koska tämä osasi suomea.

Asunnolla uhri jäi yksin syytetyn ja tämän miespuolisen ystävän kanssa, kun toinen tytöistä poistui saattamaan yhtä asunnolla olleista miehistä ja tämän tyttöystävää bussipysäkille.

Raiskaus tapahtui makuuhuoneessa, jossa mies muun muassa nuoli uhrin alapäätä ja tunkeutui häneen suojaamattomassa yhdynnässä. Mies myös painoi uhria tyynyllä.

Mies kiisti syytteen sekä käräjä- että hovioikeudessa. Miehen mukaan tyttö oli halunnut aloittaa seurustelusuhteen hänen kanssaan ja seksiaktit oli tehty yhteysymmärryksessä.

Hän myös kiisti tienneensä tytön alaikäisyydestä.

Koska suoraa näyttöä raiskauksesta ei ollut, hovioikeus puntaroi juttua uhrin ja syytetyn, uhrin äidin sekä neljän asunnolla olleen todistajan lausuntojen pohjalta.

Oikeus katsoi, että uhrin ja hänen ystävänsä kertomukset olivat johdonmukaisia ja uskottavia, kun taas tekijän kertomuksessa oli useita epäuskottavuuksia.

Oikeus kummeksui muun muassa sitä, että alaikäinen uhri olisi halunnut aloittaa seurustelusuhteen tekijän kanssa vain muutaman tunnin tuntemisen jälkeen. Myös miehen väitettä, että makuuhuoneessa ollut tyyny, olisi pudonnut tytön päälle, oikeus piti epäuskottavana.

Syytettyä puolustaneet todistajalausunnot olivat oikeuden mukaan yleisluontoisia.

Hovioikeus tuomitsi Naael Talib Dakhil Albadrin törkeästä raiskauksesta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.