Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen kallein hampurilainen maksoi 199 euroa – myytiin "ehkä 20"

Mikä on Suomen ravintolahistorian kallein pikaruoka?

Keittiömestari Sami Garam sai vuonna 2008 tehtäväksi loihtia konsulttina 199 euron hampurilaisen kohuketju Snackyyn.

Kaiken piti olla kallista ja mielellään italialaista, kuten parmankinkkua ja tryffeliöljyä.

Pihvi oli jauhettu uusiseelantilaisesta wague-härän lihasta.

– Pitivät meitä ihan hulluina Lihatukku Votkinilla, Garam muistelee.

Earlybird Creations teki mainosfilmin, jossa Garam mafiapäällikön ottein saapuu lentäen Malmille. Purilaisen nimi oli Godfather, Kummisetä.

Montako meni?

– Ehkä 20. Polttariporukoille ja vastaaville, hän arvelee nyt jälkikäteen.

Kummelin tonnin seteli on ikivitsi, mutta samanlainen ja sen aikainen legenda oli myös tamperelaisen L.A. Garage -musiikkibaarin tonnin pizza.

Ruoka & Kulttuuri -lehden nettisivulla ravintolayrittäjä Lasse Aro kertoo, että A-oikeuksia varten ravintolan piti tarjoilla myös ruokaa. Se hoidettiin listalla olevalla Saarioisten pizzalla, jonka hinnaksi laitettiin tuhat markkaa.