Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leppävaara voi kasvaa Turuntien ja rantaradan päälle – uutta visiota haetaan ideakilpailulla

Leppävaaran kehittämiseen haetaan vauhtia kansainvälisellä ideakilpailulla. Espoon kaupungin maanantaina 31. lokakuuta käynnistämän kilpailun tavoitteena on löytää ratkaisu yhtenäisen keskusta-alueen luomiseen.

Junanrata ja Turuntie jakavat tällä hetkellä Leppävaaran voimakkaasti kahtia. Nyt radan pohjois- ja eteläpuoli halutaan yhdistää vetovoimaiseksi jalankulkupainotteiseksi alueeksi.

– Kilpailuehdotuksissa tarkastellaan varmasti myös radan ja Turuntien päälle rakentamista. Radan ylittävän rakentamisen tulee liittyä luontevasti kauppakeskus Sellon varausalueeseen ja laajennukseen, toteaa projektinjohtaja Mika Rantala tiedotteessa.

Kauppakeskus Sello valmistelee nykyisen bussiterminaalin ”sateenvarjoksi” laajennusta, johon tulisi liike- ja palvelutiloja.

Leppävaaran junanradan pohjoispuolen suunnittelu meni uusiksi, kun elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hylkäsi suunnitelmat. (LV 27.3. 2022)

Ideakilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kanssa.

Kaikille avoimesta ensimmäisestä vaiheesta valitaan kolmesta viiteen kilpailuehdotusta toiseen vaiheeseen. Ehdotukset julkaistaan yleisön nähtäville.

Kilpailun toinen vaihe ratkeaa alkuvuodesta 2024.

Kaupungin tarkoituksena on käynnistää alueen asemakaavoitus kilpailun voittajan selvittyä sekä myöntää alueelle yksi tai useampia suunnitteluvarauksia. Uuden keskustan rakentaminen voisi käynnistyä arviolta 2026–2027.

Suunniteltavan keskusta-alueen koko on 24 hehtaaria.

Yksityisomistuksessa olevat Gransinrinne, kauppakeskus Galleria ja siihen liittyvä pysäköintilaitos sekä kiinteistöt osoitteessa Harakantie 18–22 eivät kuulu varsinaiseen kilpailualueeseen, mutta ovat oleellinen osa Pohjois-Leppävaaran keskustaa ja ensimmäisen vaiheen ideakilpailua, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Yksityiskiinteistöjen jatkotoimenpiteistä neuvotellaan myöhemmin niiden omistajien kanssa.

Lue lisää:

Kauppakeskuksen 10 000 neliön laajennus etenee Espoossa – luvassa myös kattopuutarha ja uusi pysäköintilaitos. (LV 21.9. 2022).