Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ovelat puhelinkauppahuijarit iskivät Espoossa – poliisi oli ovelampi

Poliisi on päässyt kännyköitä eri puolilla Espoota ryöstäneiden huijareiden jäljille.

Epäillyt varastivat ja ryöstivät asianomistajilta puhelimia tekaistujen kauppojen yhteydessä sopimalla puhelimen ostosta Tori.fi-palvelussa.

Paikan päällä epäillyt puhuivat puhelimen haltuunsa ennen maksua ja pyrkivät ajoneuvolla karkuun.

Teot tapahtuivat Espoon eri kaupunginosissa sekä päivällä että ilta- ja yöaikaan. Osassa tapauksista asianomistajiin kohdistettiin väkivaltaa.

Asianomistajat edesauttoivat tekojen selvittämistä havainnoillaan.

Tapauksia tutkitaan nimikkeellä ryöstö, törkeä pahoinpitely ja varkaus.

Länsi-Uudenmaan poliisi kehottaa valmistautumaan kaupantekoon turvallisuus edellä. Kaupat olisi hyvä sopia valaistuun paikkaan, jossa on muitakin ihmisiä. Soveltuva mahdollisesti valvottukin paikka saattaisi olla esimerkiksi kauppakeskus. Poliisi kannustaa myös ottamaan tarvittaessa ystävän mukaan kaupantekoon.

Ennen kaupantekoa olisi hyvä kirjata muistiin myytävän tavaran tiedot, kuten puhelimen sarjanumero. Esine kannattaa myös luovuttaa vasta maksun jälkeen, ja poliisi suosittelee sähköistä maksutapaa tai muuta turvallista maksua.

Poliisi muistuttaa myös ettei vietyä tavaraa tule yrittää ottaa väkisin takaisin. Anastuksen jälkeen voi soittaa hätänumeroon 112.

Asiasta tulee myös tehdä rikosilmoitus.