Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ENKEL aikuistui ja juhlistaa kolmatta levyään Kardemimmien kanssa – "Love Hurts sai kypsyä pitkään"

Nykypelimanniyhtye ENKEL juhlistaa kolmatta albumiaan levynjulkaisukeikoilla tällä viikolla.

Pääkaupunkiseudun fanit pääsevät kuulemaan yhtyettä sunnuntaina Hietsun paviljongissa Helsingissä.

ENKELin kolmas albumi Love Hurts julkaistiin jo yhtyeen Saksan-kiertueella lokakuussa. Se kerännyt kiitosta niin vanhoilta kuin uusilta kuuntelijoilta.

Yhtyeessä soittavat Leija Lautamaja (3-rivinen haitari, laulu), Miia Palomäki (2,5-rivinen haitari, laulu), Maija Pokela (15-kielinen kantele, laulu) ja Iida Savolainen (alttoviulu, laulu).

Uudella albumilla yhtye lämmittää perinteisiä suomalaisia kansanlauluhittejä 2020-luvulle. Melodioihin ja sanoihin on etsitty uusi, ajankohtainen kulma ja sovitukset rakennettu yhtyeen epätavallista sointimaailmaa hyödyntäen. Esimerkiksi nimikkokappale Kipiä polska – Love Hurts on lähtöjään eteläpohjanmaalainen kansansävel.

– Love Hurts sai kypsyä pitkään. Valitsimme kappaleet huolella ja sovituksiin paneuduttiin meille tyypillisesti suurella intohimolla ja lempeydellä, yhtyeen jäsenet kertovat tiedotteessa.

Rakkaus ikiaikaisena teemana lävistää koko teoksen. Sanattomat ja lauletut rakkauslaulut käsittelevät rakkauden löytymistä, sen menettämistä ja ajoittaista tuskallisuutta sekä helliä lapsuusmuistoja ja huolta ja kaipuuta rintamalla olevista läheisistä.

Kantelisti Maija Pokela on espoolaislähtöinen kansanmuusikko. Hänen käsialaansa uudella levyllä Kilon päivät – Days of Kilo -kappale.

Sunnuntain julkkarikeikalla on espoolaisia juuria enemmänkin, sillä lavalle vierailee vahvasti espoolaisen Kardemimmien kaikki jäsenet.

ENKEL on ollut yhdessä liki kymmenen vuotta. Yhtyeen jäsenet kuvailevat uutta albumia "entisen tyttöbändin aikuistumiseksi".

– Lähes kymmenen vuotta yhteissoittoa, puhumattakaan haitaristiemme yli 25-vuotisesta yhteisestä soittourasta, kuuluvat mielestämme levyllämme rauhana, liimana ja vivahteikkaina yksityiskohtina.

ENKELin levynjulkaisukeikka su 6.11. klo 14.30 Hietsun Paviljongissa Helsingissä.