Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suurbändi soittaa Espoossa rockin ja soulin ikivihreitä – lavalle nousee myös progressiivisen rockin legenda

Suurbändi tulee Sellosaliin. Jukka Gustavson innostaa faneja neljässä polvessa.

Sellosalissa Leppävaarassa kuullaan ensi viikolla rockin ja soulin klassikoita suurbändin soittamina.

Suurbändissä on mukana muun muassa Jukka Gustavson (s. 1951) joka on yksi Suomen progressiivisen rock-musiikin legendoista.

Rouheasta groovejazzista ja vahvasta urkujensoitosta tunnettu Gustavson on ehtinyt uransa aikana vaikuttaa useammassakin yhtyeessä sekä yhteydessä.

Kosketinsoittaja-laulaja Gustavson on tunnettu parhaiten Wigwam-yhtyeen aikaisesta tuotannostaan. Muita suurbändin muusikoita ovat Harri Fredrikson, Rami Eskelinen, Juha Verona, Juvenalia Big Band, Juvenalian musiikko-opiston rockjouset sekä muita muusikoita niin Juvenaliasta kuin ulkopuoleltakin.

Vastaava konsertti kuultiin Sellosalissa pari vuotta sitten ja se sai suuren suosion. Kuulijoita oli silloin salissa jopa neljässä sukupolvessa.

Koronan jälkeen musiikillinen kattaus on pysynyt samana, mutta mukaan on liittynyt uusia nuoria soittajia ja laulajia.

Juvenalian marraskuun svengaavassa konsertissa kuullaan pop-rock klassikoita vuosikymmenten takaa muun muassa Beatlesilta, Procol Harumilta, Ray Charlesilta, Stevie Wonderilta ja The Alan Parson projectilta.

Konsertin idea tuli Päivi Rechardtilta. Hänen mielestään on hienoa nähdä lavalla huippu rockmuusikoita nuorten soittajien kanssa.

Jukka Gustavson innostui ideasta, koska hän oli aiemmin kuullut muun muassa Procol Harum -yhtyeen kappaleita Juvenalian jousilla maustettuina.

– Tässä konsertissa esitetään omaan historiaani liittyvää tärkeää ja keskeistä musiikkia, lempikappaleitani. Ja minulla on ollut iso ilo, innostus ja kunnia saada tulla soittamaan näitä juvenalialaisten nuorten ja opettajien kanssa, konsertin taiteellinen vastuunkantaja Jukka Gustavson sanoo tiedotteessa.

Juvenalia Big Bandia johtaa Olli-Pekka Tuomisalo. Hän ja Jarmo Herkman ovat sovittaneet pääosan konsertin kappaleista.

Juvenalian rockjousten harjoittamisesta vastaa Päivi Rechardt. Taustalauluryhmän, joka koostuu pääosin Juvenalian musiikkiteatterin laulajista, on valmentanut Anne Lampela.

Juvenalia Big Rock Band ft. Jukka Gustavson Sellosalissa 8. marraskuuta kello 19 (Soittoniekanaukio 2 A).

– Liput 16,50/11,50 euroa, ennakkomyynti nettikaupassa juvenalia.mycashflow.fi.

Uutuutena on 45 euron perhelippu, jolla konserttiin pääsee 2 aikuista ja 2–3 lasta.