Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kehyskuntiin muuttoa harkitaan nyt entistä harvemmin – Tässä 3 suosituinta ykköskohdetta

Tuoreen tutkimuksen mukaan peräti 85 prosenttia kaupunkien asukkaista on tyytyväisiä nykyiseen asuinalueeseensa. Keskustassa asuvista 88 prosenttia on tyytyväinen nykytilanteeseensa.

Ilmiö käy selville YIT:n teettämästä tuoreesta barometrista. YIT kertoo tuloksista tiedotteessaan.

Barometrin mukaan kantakaupungilla on paras vetovoima helsinkiläisten, tamperelaisten, turkulaisten ja kuopiolaisten keskuudessa.

Kehyskuntiin muuttoa harkitsevien osuus on vähentynyt viime vuodesta.

Muuttoa harkitsevien ykköskohde on nyt Porvoo, jonka suosio on noussut kahdeksan prosenttia. Toisena tulee Kirkkonummi ja kolmantena Järvenpää.

Barometrissä selvitettiin myös asenteita ilmastonmuutokseen. Miehistä vain kolmannes pitää ilmastonmuutosta erittäin huolestuttavana, kun naisten kohdalla näin ajattelee joka toinen barometriin vastannut.

Suurten kaupunkien nuorista naisista 60 prosenttia on huolestunut ilmastonmuutoksesta. Puolet suurten kaupunkien asukkaista pitää itsensä ajan tasalla asumisen hiilijalanjäljestä ja tekee jatkuvasti ympäristötekoja

Tulokset käyvät ilmi syys-lokakuun aikana toteutetusta Kestävät kaupunkiympäristöt 2022-barometristä. YIT:n ja Prior Konsultoinnin toteuttamaan barometriin vastasi runsaat 1 400 kaupungissa asuvaa suomalaista.