Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää Suomen korkein rakennus – Tampereen Näsinneula ja Helsingin tornitalot jäävät toiseksi

Kirkkonummelle on tulossa todellinen maamerkki, kun kaapelivalmistaja Prysmian rakentaa Suomen korkeimman rakennuksen. Yhtiö julkaisi torstaina havainnekuvan tornista, jota on määrä käyttää järeiden merikaapelien valmistukseen.

Yhtiöllä on menossa Kirkkonummen Pikkalassa 100 miljoonan euron investointi. Osana sitä on 185 metriä korkean tornin rakentaminen.

Suurjännitteisten kaapelien valmistuksen ja laadunvalvonnan kriittisiin työvaiheisiin kuuluu niin sanottu pystysuora vulkanointi, minkä takia valmistuksessa tarvitaan tornia.

Pikkalan tehtaan alueella sijaitsee entuudestaan vuonna 1974 rakennettu torni, jonka korkeus on 75 metriä.

−Olemme jättäneet uuden kaapelinvalmistustornin rakennuslupahakemuksen tällä viikolla. Kun rakennuslupaprosessi saadaan aikanaan päätökseen, voimme aloittaa tornin rakentamisen välittömästi. Suunnitelmiemme mukaan se olisi valmis vuonna 2024, sanoo Prysmian Group Finlandin maajohtaja Ferdinando Quartuccio.

− Rakennuksen mitat tulevat kaapeleiden valmistukseen ja tornin käyttöön liittyvistä teknisistä vaatimuksista. Lisäksi suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tornin ulkoasuun, kuten muotoon ja väriin, jotta se sopisi mahdollisimman hyvin ympäristöönsä, sanoo Quartuccio.

Suomen korkein rakennus on tällä hetkellä Tampereen Näsinneula, jolla on korkeutta 168 metriä. Helsingin Kalasataman korkein talo on runsaat 130 metriä korkea.

Prysmian Groupin investoinnin odotetaan tuovan Pikkalaan yhteensä 100–120 uutta työpaikkaa.

Investoinnin myötä suurjännitteisten merikaapeleiden tuotantomääriä voidaan kasvattaa Pikkalan tehtaalla 400 kilometrillä vuodessa.