Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kai se on kauppa -yrittäjä kehitti aivan uudenlaisen lähiruokakaupan, mutta toiminta tyssäsi – "Valtaosa laskuista ei lähtenyt"

Varistoon avautunut uudenlainen lähituottajien elintarvikkeita ja tuotteita myyvä yritys sulki ovet vain kolmen kuukauden aukiolon jälkeen.

Kai se on kauppa -nimisen yrityksen perustaja Kaj Pelarmo sanoo kohdanneensa haasteita, joita ei osannut odottaa.

Yksi isoimmista murheista on ollut laskutus, joka ei ole toiminut. Kaupassa ei ole kassoja, eikä näin ollen mahdollisuutta maksaa käteisellä tai maksukortilla.

– Ihmiset kävivät ostoksilla omatoimisesti ja lisäsivät tuotteet puhelimen sovelluksessa olevaan ostoskoriin, josta olisi pitänyt lähteä lasku asiakkaan sähköpostiin. Nyt on käynyt ilmi, että valtaosa laskuista ei ole lähtenyt, yrittäjä sanoo.

Pelarmon kehittelemä kauppamalli on uusi. Yrittäjä on halunnut koota saman katon alle lähituottajien tuotteita. Tuottajat päättävät itse hinnan ja vuokraavat tilaa tuotteilleen kaupasta.

Alkusyksyn aikana myynnissä on ollut noin 50 eri tuottajan tuotteita, kuten vihanneksia, leipomotuotteita ja alkoholia.

Yritys aikoo avata kaupan uudelleen, kun laskutus on kunnossa. Varistosta yrittäjä kuitenkin lähtee, koska vuokra oli liian kova.