Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuonna 2001 Petri "Mauno" Ahonen esitti kavereilleen kahvikupin ääressä idean, joka villitsi Suomen – nyt tarina päättyy "mielettömissä tunnelmissa"

Scandinavian Hunks lopettaa 20-vuotisen uransa. Jäähyväiskiertueen tunnelma on ollut ”mieletön”, sanoo perustajajäsen Petri ”Mauno” Ahonen.

Petri Ahonen soitti vuonna 2001 ystävilleen Jucci Helströmille, Samuli Järviselle, Tommi Mäkiselle ja Mikko Nummenmaalle ja ehdotti kahvikupin äärellä Scandinavian Hunks -tanssiryhmän perustamista.

– Tavoitteena oli tehdä työ niin hyvin kuin osataan, muistelee Petri ”Mauno” Ahonen nyt, kun kevättalvella alkanut jäähyväiskiertue on loppusuoralla.

Jäähyväiskiertueen viimeinen show nähdään Helsingissä Kulttuuritalolla 5.12.

– Jäähyväiskiertue on mennyt tosi hyvin; ajoittain tunnelma on ollut todella mieletön. Yleisössä on ollut ensikertalaisia, mutta myös niitä, joka ovat olleet fanejamme alusta asti.

Monet fanit ovat sanoneet, etteivät Hunksit saisi lopettaa. Ahosen mielestä on kuitenkin hyvä asia, jos yleisölle jää positiivinen kaipuu. Silloin Hunksit ovat tehneet jotain oikein ja tarjonneet yleisölleen elämyksiä.

Näyttämölle nouseminen on yhtä jännittävää kuin alussakin.

– Jäähyväiskiertue on kiitos kaikkia meitä tukeneille tahoille, läheisillemme ja ennen kaikkea faneille.

Hunksien riveissä on näyttämöllä ollut mukana noin 40 raamikasta herraa. Jäähyväiskiertueella heistä on mukana 14. Perustajajäseniäkin nähdään vaihtelevasti lavalla; Ahonen itse on mukana jokaisella keikalla.

– Näyttämölle nouseminen on yhtä jännittävää kuin alussakin. Pidin taukoa musikaaliesiintymisen ja selkävaivojen takia, mutta pysähtyminen teki hyvää. Tästä eteenpäin keskityn perustamamme tuotantoyhtiön Uniq Entertainmetin kehittämiseen.

Hunkseista on auennut ura monelle miehelle. Ahosen mielestä Hunksit ovat olleet hyvä väylä niille, jotka ovat suhtautuneet esiintymiseen ja itsensä kehittämiseen ammattimaisella otteella.

Jos jollain ryhmän jäsenellä on ollut halua edetä uralla, häntä on autettu ja kerrottu sopivista kontakteista viihdemaailmassa.

– Olemme alusta asti halunneet, että Hunksit ovat salonkikelpoinen show-ryhmä, joka voi esiintyä myös koko perheelle suunnatuissa tapahtumissa.

Hyväntekeväisyys on ollut koko parinkymmenen vuoden ajan tärkeä osa Hunksien toimintaa. Kaikkiaan 15 kalenterin verran on ehditty kerätä rahaa hyviin tarkoituksiin.

– Mietimme aikoinaan, miten voimme auttaa ja otimme yhteyttä Syöpäsäätiöön. Kun menimme esittämään ideamme, saimme hyvää palautetta.

Kaikilla Hunkseilla on myös ryhmästä erillään olevaa elämää, työtä, perheitä ja harrastuksia. Ahosen mielestä harjoitusten ja esiintymisten kautta syntynyt yhteenkuuluvuus on varmasti heijastunut yleisöön positiivisena henkenä.

Ryhmän jäsenistä on vuosien varrella tullut ystäviä, toistensa bestmaneja ja lasten kummeja. Jäähyväiskiertueen viimeisen keikan jälkeen Kulttuuritalolta lähtee iso miesjoukko muistellen menneitä vuosia ja ehkä itkien onnen kyyneleitä.