Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nopeasti kasvanut Fat Lizard suunnittelee muuttoa pois Otaniemestä – tässä tuleva osoite

Espoon ensimmäinen kaupallinen panimo Fat Lizard tarvitsee isommat tilat. Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaosto on varannut Fat Lizard Brewing Company Oy:lle tontin Olarista panimon suunnittelua varten.

Tontin osoite on Luomanportti 5 ja se sijaitsee Olarin kirkon läheisyydessä lyhyen matkan päässä Niittykummun metroasemalta.

Fat Lizardin nykyiset toimitilat Otaniemessä ovat jäämässä liian pieniksi ja siksi yritys haluaa rakentaa Espooseen uudet panimo- ja virvoitusjuomien valmistukseen sopivat tilat.

Tuotantotilojen yhteyteen suunnitellaan myös toimistotilat sekä pieni panimoravintola ja -kauppa.

Espoon kaupungille osoittamassaan suunnitteluvaraushakemuksessa Fat Lizard mainitsee haluavansa kehittää paikallisen alueen vetovoimaa.

Panimoravintoja ja -kauppa palvelevat myös paikallisia asukkaita. Keskeisen sijainnin ansiosta sekä vierailijat että työntekijät pääsevät helposti panimolle myös julkisilla kulkuneuvoilla.

Yhtiön mukaan toiminta ei aiheuta häiriötä ympäristössään. Otaniemessä yrityksen naapurina on ollut Laajalahden koulu.

Varattava tontti on merkitty voimassa olevassa asemakaavassa liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi ja rakennusoikeutta on 3 400 kerrosneliömetriä. Tontin pohjoisosaa on käytetty maa-ainesten varastointiin.

Fat Lizard Brewing Company Oy oli vuonna 2021 liikevaihdolla mitattuna jo Suomen kolmanneksi suurin pienpanimo.

Lue myös: Espoon omintakeinen olutkulttuuri vetää väkeä Stadista asti – arvostettu oluttuomari nostaa esille "paikan, jolle ei ole vertailukohtaa Suomessa" sekä 5 muuta vinkkiä