Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eurooppalainen oluen kuluttajien etujärjestö sai uuden johtaja Espoosta

Espoolainen olutvaikuttaja André Brunnsberg on valittu eurooppalaisen oluen kuluttajien kattojärjestön EBCU:n puheenjohtajaksi.

Brunnsberg on edustanut Suomea aiemmin kolme vuotta järjestön hallituksessa ja toiminut sitä ennen Suomen Olutliiton maaedustajana EBCU:ssa.

European Beer Consumers’ Union (EBCU) on Suomessa toimivan Olutliiton kattojärjestö. Sen tehtävänä on vaalia olutkulttuuria ja varmistaa kuluttajan oikeuksien toteutuminen.

EBCU:n puheenjohtajakausi on kolmivuotinen, ja Brunnsbergin kausi alkaa marraskuussa 2022.

– Haluan kääntää uuden sivun EBCU:n toiminnassa. Olemme rekisteröitymässä kansainväliseksi järjestöksi Brysselissä ja tämä antaa meille lisää mahdollisuuksia vaikuttaa ympäri Eurooppaa, Brunnsberg sanoo Olutliiton tiedotteessa.

EBCU:ssa hän haluaa keskittyä etenkin tasa-arvon ja ympäristöasioiden edistämiseen.

Brunnsberg tunnetaan Olutliiton Kotiolutkilpailun isäntänä ja kansainvälisten olutkilpailujen tuomarina. Hänet voi tavata talkootyössä esimerkiksi Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumassa.

Lisäksi hän toimii Hufvudstadsbladetin oluttoimittajana, ja hän on perustanut yli 20 sitten Sällskapet Ölarne -olutseuran.

Espoolaista olutkulttuuria Jupperissa asuva Brunnsberg kehui taannoin Länsiväylän haastattelussa.

Samassa yhteydessä hän nosti esille Suomen panimoalan suurimpana epäkohtana postimyyntikiellon.

– On älytöntä, että kuluttaja voi tilata alkoholia ulkomailta, mutta kotimainen pienpanimo voi myydä sitä postitse vain perustamalla varaston Viroon.

Lue Brunnsbergin haastattelu: Espoon omintakeinen olutkulttuuri vetää väkeä Stadista asti