Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset löysivät uuden suosikkikaupan Tallinnasta – syynä halvat hinnat

Virolaisen A1000 Market -halpakauppaketjun johtajan Tarmo Lauringin mukaan suomalaisten asiakkaiden määrä on kaksinkertaistunut viime kuukausina ketjun Tallinnan myymälöissä.

A1000 Market on vuonna 2017 toimintansa aloittanut virolainen halpakauppaketju, jonka tavoitteena on myydä sekä elintarvikkeita että kulutustavaroita kuluttajan kannalta mahdollisimman alhaiseen hintaan.

Tarmo Lauringin mukaan suomalaisia vaivaavat samat ongelmat kuin Virossa – korkea inflaatio ja hidastuva talouskasvu.

– Ihmiset yrittävät pärjätä vähemmällä rahalla ja vaikeat ajat lisäävät rajan ylittävää kauppaa Viron hyväksi. Vaikka yksittäisten tuotteiden osalta saattaa vaikuttaa siltä, että hinnat Virossa ovat ylittäneet pohjoisen naapurimme hinnat, itseasiassa meillä on täällä silti paljon halvempaa, Lauring sanoi kauppaketjun julkaisemassa lehdistötiedotteessa.

Suomessa asiasta kertoi ensin Tallinna24-sivusto.

Lauringin mukaan suomalaiset ovat tähän asti käyneet Virossa lomilla, mutta nykyään he käyvät yhä useammin samalla reissulla myös ruokakaupassa.

Kaupaksi käyvät kuulemma pitkäkestoiset tuotteet, kuten pähkinät, kahvi, virvoitusjuomat ja alkoholi.

– Kukaan ei tule tänne ostamaan maitoa, eikä ole mitään järkeä ostaa vaatteita tai elektroniikka, koska ne ovat monesti Virossa jopa kalliimpia kuin Suomessa, Lauring toteaa.

Tallinnan lisäksi A1000 Market -ketjulla on myymälöitä myös Pärnussa, Narvassa, Võrussa, Kohtla-Järvellä, Viljandissa, Valgassa, Põlvassa, Räpinassa ja Sillamäellä.