Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fortum suunnittelee kahta uutta lämpölaitosta Espooseen – mahdollistaisi myös energian varastoinnin

Fortum Power and Heat Oy:lle tehtyä tonttivarausta jatketaan Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätöksellä tammikuun 2024 loppuun saakka.

Fortum suunnittelee Nuijalantie 20 sijaitsevalle tontille lämpölaitosta ja jatkaa toteutusedellytysten selvittämistä.

Fortumin lämpölaitoshankkeen suunnitteluvarausta jatketaan myös osoitteessa Karapellontie 11a. Tätäkin varausta jatketaan 31.1.2024 asti.

Perusteluiden mukaan hanke palvelee alueen lämmöntuotannossa ja on kiertotalouden edistämisen kannalta hyödyllinen.

Nuijalassa Fortum on tutkinut tontin soveltuvuutta sähkökattilan ja lämpöpumppupohjaisen energian tuotannon sekä varastoinnin toteuttamiseen.

Fortum viestittää käyneensä viranomaisten kanssa keskusteluja, joiden pohjalta on päädytty siihen, että alueelle voidaan rakentaa uutta savupiiputonta, melutasoltaan matalaa ja ympäristöä häiritsemätöntä sähköpohjaista lämmöntuotanto- ja varastointikapasiteettia.

Fortumin mukaan toteutuessaan Nuijalan hankkeella olisi merkittäviä vaikutuksia nykyiseen energiatuotantolaitosten määrään Espoossa. Ainakin Tapiolassa maakaasulla toimivan laitoksen tulevaisuutta harkittaisiin.

Uudella lämpölaitoksella olisi Fortumin alustavan arvion mukaan myös merkittävä vaikutus koko Espoon hiilipäästöihin, kun vanhaa teknologiaa korvattaisiin uudella.

Varattavan tontin pinta-ala on runsaat 5 700 neliömetriä. Suurin osa alueesta on vuokrattu peltokäyttöön. Tämän hetkisen tulkinnan mukaan hankkeen toteuttaminen ei edellytä asemakaavan muutosta.

Nuijala sijaitsee Espoon Kilossa Turunväylän vieressä.