Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paloittelusurmaaja Virpi Butt on kuollut – IS: Menehtymisestä kulunut jo lähes vuosi

Paloittelusurmaaja Virpi Butt on kuollut. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat, jonka tietojen mukaan Buttin kuolemasta on kulunut jo lähes vuoden päivät. Tarkka kuolinaika on 22. marraskuuta vuonna 2021.

Butt oli kuollessaan 49-vuotias.

Butt tuomittiin elinkautiseen 2000-luvun alussa. Hän sai tuomionsa niin sanotusta Pirkkalan paloittelumurhasta, joka sisälsi runsaasti erittäin raakoja yksityiskohtia, muun muassa kannibalismia. Paloittelumurhassa surmansa sai mies, jonka kanssa Butt oli seurustellut lyhyen aikaa.

Murhasta tuomittiin myös mies, joka auttoi tekoon liittyen Buttia muun muassa ruumiin hävittämisessä.

Elinkautisesta Butt vapautui vuonna 2018 noin 15 vankilavuoden jälkeen. Päätös vapauttamisesta herätti aikoinaan paljon keskustelua, sillä Buttin osalta riski väkivaltaisuudesta arvioitiin edelleen korkeaksi.

Buttilla oli 2000-luvun alussa pelottava maine tamperelaisissa ravintoloissa. Niistä häntä oli vaikeata poistaa väkivaltaisen käytöksen ja fyysisesti vahvan habituksen takia. Hän kertoi itse paloittelusurman oikeudenkäynnissä käyttäneensä stereoideja, joiden käyttö yhdessä alkoholin kanssa laskee ihmisen impulssikontrollia ja voi tehdä tästä huomattavan aggressiivisen.

Virpi Butt tuli julkisuuteen 1990-luvun alussa esitetystä Gladiaattorit-ohjelmasta. Tuossa ohjelmassa hän esiintyi taiteilijanimellä Timantti.