Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänestäjille jaetaan ämpäreitä Espoossa – "Tuovat väriä pimeään syksyyn"

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut varsin vilkkaasti Espoossa.

Ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä tiistaina annettiin alustavien tietojen mukaan 1784 ääntä.

– Kauppakeskus Entressessä ensimmäiset äänestäjät olivat jo ovella odottamassa ennen kuin äänestyspiste saatiin auki. Ihmiset tulivat äänestämään määrätietoisin mielin, ja tunnelma oli mukava, kertoo Espoon tuomiokirkkoseurakunnan vaalitoimitsija Anita Kyönsaari seurakuntien tiedotteessa.

Hilpeyttä Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ennakkoäänestyspisteissä herättivät äänestäjille jaettavat pinkit vaaliämpärit.

– Minusta jaettavat ämpärit ovat hauska juttu, ne tuovat väriä pimeään syksyyn. Vastaanotto on ollut iloinen, kertoi Kyönsaari.

Espoossa ennakkoon voi äänestää noin viidessäkymmenessä eri paikassa.

Ennakkoäänestyspisteitä löytyy esimerkiksi Sellon kirjastosta, Isosta Omenasta, Entressestä, Lippulaivasta ja Ainoasta.

Myös joissain kappeleissa, oppilaitoksissa ja palvelutaloissa pääsee äänestämään. Kaikki Espoon ennakkoäänestyspaikat aukioloineen löytyvät vaaliverkkosivuilta.

Lue myös: Lähes 500 pyrkii päättämään Espoon seurakuntien asioista – vaaleissa kiistellään siitä, kuka saa kirkkohäät ja mitkä toimitilat suljetaan

Edelliset seurakuntavaalit järjestettiin 2018. Silloin ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä Espoossa äänesti 1 915 seurakuntalaista.

Tänä vuonna äänestysprosenttiin vaikuttaa osaltaan se, että Esbo svenska församlingissa on sopuvaalit, eivätkä sen jäsenet siis pääse äänestämään.

Vuonna 2018 seurakuntavaalien kokonaisäänestysprosentti oli Espoossa 11,3.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys jatkuu 12. marraskuuta asti, ja varsinainen vaalipäivä on 20. marraskuuta.

Vaaleissa saavat äänestää 16 vuotta täyttäneet seurakuntien jäsenet.