Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosittu ravintolaketju laajentaa menuaan ja muuttaa nimensä Suomessa – kaksi annosta nousi yli muiden testissä

Suosittu sushi-ketju Hanko Sushi muuttaa nimeään ja tarjontaansa.

Hanko Sushi uudistuu vastauksena monipuolistuvaan ja kasvavaan aasialaisen ruuan kysyntään.

Ketjun kaikki 19 ravintolaa saavat uuden nimen: Hanko Aasia.

– Tutkimme ja testasimme, mikä on suomalaisten mielestä sitä parasta Aasiaa. Jos Hanko Sushi keskittyi Japaniin, Hanko Aasia avaa ovet myös Intiaan, Koreaan, Kiinaan ja Thaimaahan, Hanko Aasian pääkokki Joni Heinikoski arvioi tiedotteessa.

Jo marraskuun aikana kolme Hanko Sushia uudistuu Hanko Aasiaksi. Ne ovat Espoon Iso Omenan, Tampereen Hämeenkadun ja Oulun Valkean ravintolat. Ketjun muut 16 ravintolaa muuttuvat Hanko Aasiaksi tulevan talven ja kevään aikana.

Uudistus on ylivoimaisesti suurin ketjun historiassa, ja se näkyy monella tapaa asiakkaille. Kaikki ravintolat uudistuvat sisältä ja ulkoa, palvelukokemus kehittyy ja menuun tuodaan kahdeksan täysin uutta lämmintä annosta.

– Uudet annokset ovat vahva kattaus klassikkoja suomalaiseen makuun. Uskoisin, että suurimmat vetonaulat alussa ovat Butter Chicken ja Chicken Katsu, joista saimme testeissä paljon hyvää palautetta, Heinikoski toteaa.

Muutoksen taustalla on osaltaan kysely, jossa ravintolaketju selvitti suomalaisten suhtautumista aasialaiseen ruokaan.

Tuoreesseen kyselyyn vastasi 600 suomalaista eri puolilta maata.

– Se yllätti, kuinka monipuolinen suomalaisten Aasia-maku nykyään on. Japanilainen sushi on kärjessä, mutta kiinalaiset, intialaiset, thaimaalaiset ja nepalilaiset maut ovat myös mieleen, Heinikoski sanoo.

Kun tutkimuksessa kysyttiin tarkempaa suosikkiannosta, erilaisia annoksia mainittiin lähes sata.

Viiden kärki koostui silti tutuista klassikoista: sushilajitelmat, friteerattu kana, Pad Thai, Butter Chicken ja Tikka Masala.

Hanko Aasia on osa ravintolakonserni NoHo Partnersia.