Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolaan voi rakentaa uuden kerrostalojen asuinalueen – oikeus torppasi puheenjohtajan valituksen

Tapiolaan Merituulentien ja Tapiolantien kulmauksen tuntumaan kaavaillun Satakielenrinteen alueelle voi rakentaa asuinkerrostaloja.

Valtuuston hyväksymä Satakielirinteen kaava on lainvoimainen, sillä korkein hallinto-oikeus ei ottanut käsittelyyn kaavasta tehtyä valitusta. Helsingin hallinto-oikeus oli jo aiemmin hylännyt valituksen.

Erikoisen oikeusprosessista tekee se, että valituksen oli tehnyt kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Jouni J. Särkijärvi, joka on Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja.

Kaupunkisuunnittelulautakunta oli hyväksynyt kaavan, mutta Särkijärvi oli jo tuolloin jättänyt siitä eriävän mielipiteen.

Särkijärvi perusteli valitusta Helsingin Sanomien mukaan (HS verkko 22.2.2022) muun muassa sillä, että kaava rikkoo Tapiolan vanhoja suunnitteluperiaatteita ja rakentaminen ulottuu Tapiolalle tyypillisen nurmi- ja niittyalueen päälle.

Uudisrakentaminen sijoittuu Satakielitalona tunnetun toimistorakennuksen ja jo puretun Tuulten altaan paikalle. Myös Satakielitalo puretaan.

Suunnittelu perustuu arkkitehtuurikutsukilpailun voittaneen Birdie-ehdotuksen jatkotyöhön. Alueelle sijoittuu useita eri korkuisia asuinkerrostaloja.