Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laskettelukausi avattiin Vihdissä – Sveitsi ehätti ensimmäisenä

Laskettelukausi alkoi Länsi-Uudellamaalla maanantaina, kun Vihdin Ojakkalassa sijaitseva Vihti Ski avasi 60-metrisen ensirinteen sekä pätkän lumetettua ensilumenlatua.

Hiihtokeskus kertoo asiakastiedotteessa, että ensirinteeseen tehdään reililinja ja pieni hyppyri. Ne palvelevat freestyle-laskijoita ja lumilautailijoita.

Ensilumen latua on saatu puolestaan valmiiksi noin 100 metriä.

– Nämä avaukset tehdään säilölumen ansiosta. Loppuviikolla lumetamme lisää pakkasten niin salliessa, Vihti Skin tiedotteessa kerrotaan.

Ensimmäisenä Uudenmaan hiihtokeskuksista kauden sai avattua Sveitsin hiihtokeskus Hyvinkäällä. Sveitsissä noin 100-metrinen reiliparkki avattiin jo lokakuussa.

Loka–marraskuun lauha sää ei ole ollut otollinen hiihtokeskuksille tänä vuonna.

Samaan aikaan kun Lapissa ja Kuusamossa on päästy jo kokeilemaan laskettelua, on sateinen ja ajankohtaan nähden lämmin sää tehnyt lumetuksesta mahdotonta etelässä.

Edit 16.11. klo 14.45: Lisätty juttuun tieto, että Hyvinkään Sveitsi avasi reiliparkin jo lokakuussa. Korjattu otsikon väärä tieto, että ensimmäinen rinne olisi avautunut Vihdissä.