Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon edustalla kuvattu huikea surffausvideo ihastuttaa – vauhtia, varjoja ja loistavaa fiilistä

Kymmenet surffarit ja wing-foilaajat nauttivat poikkeuksellisen lämpimästä ja tuulisesta kelistä Laajalahdella viikonloppuna. Espoolaiset Pasi Rahikka ja Sabine Klüss olivat paikalla kameroineen.

Upeita luonto- ja surffauskuvia, rentoa fiilistä ja uskomattoman hieno surffausvideo oli tuloksena, kun espoolainen Pasi Rahikka kävi puolisonsa Sabine Klüssin kanssa taltioimassa poikkeuksellisen lämpimän syksyn viimeistä viikonloppua Laajalahdella.

Viime viikonlopun kuvaussessiossa purjelaudan päälle asettui Rahikan ystävä, espoolainen Timo Westerlund.

Rahikka seurasi ystävänsä otteita droneen asennetun kameran kautta. Tuloksena on video, joka tuo mieleen legendaarisen Miami Vice -sarjan tunnuksen tai joka voisi olla kuvattu jossain maailman kuuluisista surffauspaikoista.

– Täytyy myöntää, että olen videoon itsekin ihan tyytyväinen, Rahikka sanoo.

Rahikka jakoi videon ensin ystävilleen Facebookissa ja myöhemmin Youtubessa. Voit katsoa videon alla olevasta upotuksesta.

Surffaajien kuvaaminen kovassa puuskaisessa tuulessa on Rahikan mukaan vähintään haastavaa. Viikonlopun auringonpaiste vastavaloineen toi kuvaukseen lisää maustetta ja vaikeuskerrointa.

– On melkoisen haasteellista edetä dronella 40–50 kilometrin tuntivauhtia ja pitää juuri sopiva etäisyys surffariin.

Olarissa asuva Rahikka on syntyperäinen espoolainen, jonka lapsuus- ja nuoruusmaisemat ovat Laurinlahdessa ja Soukassa. Surffausta hän on harrastanut vuodesta 1984 ja ehätti nähdä lajin kultaiset vuodet 1986–90.

– Tosin kultaisista vuosista on alettu puhua vasta jälkeen päin. Silloin aikanaan tuntui vain, että kaikki ovat kokeilleet surffausta.

Kuvaamista Rahikka tekee sekä työssä Soldeman-mainostoimistossa että vapaa-ajallaan puolisonsa Klüssin kanssa.

Klüss tunnetaan niin ikään taitavana surffareiden kuvaajana Sunshine Production -nimen alla.

Myös työt Espoonlahden Surffitallin kommodorina pitävät Rahikkaa liikkeellä.