Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyrkkä muutos luterilaisten määrässä Virossa

Viime vuonna Virossa tehdyt tuoreen väestölaskennan mukaan niiden ihmisten osuus, jotka eivät ilmaise minkäänlaista uskontoa, on kasvanut edelliseen laskentaan verrattuna, joka tehtiin vuonna 2011.

Väestölaskennan mukaan myös luterilaiseen kirkkoon kuuluvien henkilöiden määrä on laskenut, mutta ortodoksikirkko, joka on Viron suurin yksittäinen kirkkokunta, on säilyttänyt asemansa. Ortodokseja on Viron väestöstä 16 prosenttia ja luterilaisia 8 prosenttia.

Asiasta kertoo Tallinna24.

Vielä vuonna 2000 virolaisista 14 prosenttia ilmoitti kuuluvansa luterilaiseen kirkkoon. Vuonna 2011 osuus oli pudonnut 10 prosenttiin ja viime vuonna osuus oli enää 8 prosenttia.

Islamin uskoa noudattavien määrä on puolestaan kasvanut. Viime vuonna heidän osuutensa Viron väestöstä oli 0,5 prosenttia, kun se vielä vuonna 2011 oli vain 0,1 prosenttia.

Viroa on välillä tituleerattu Euroopan vähiten uskonnolliseksi kansaksi. Kun muissa Euroopan maissa kirkkoon kuulumisen voi sanoa olevan jonkinlainen traditio, Virossa traditio on pikemminkin kirkkoon kuulumattomuus.