Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaiset irtautui poliittisten ryhmien budjettisovusta Espoossa – maahanmuuton kulujen kirjaamisesta syntyi erimielisyys

Kaikki Espoon valtuustoryhmät eivät ole mukana budjettisovussa. Talousarvioneuvottelujen piti päättyä tänään perjantaina, mutta koska neuvottelutulokseen ei päästy, keskusteluja jatketaan maanantaina.

– Perussuomalaisten valtuustoryhmän tavoitteet vesittyivät, joten irtosimme neuvotteluista, valtuusryhmien välisiä neuvotteluja johtanut Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Henna Kajava kertoo.

Kajavan harteilla oli neuvottelujen vetäminen.

Talousarvioneuvotteluissa perussuomalaisten tavoitteina oli Kajavan mukaan torjua aiotut leikkaukset opetuksesta sekä puuttua Espoon kasvuun, joka ryhmän mielestä on liian nopeaa.

– Me esitimme, että tilinpitoon merkittäisiin maahanmuuton kulut, mutta tätä ei hyväksytty. Mielestämme se edistäisi Espoon edunvalvontaa valtion suuntaan.

Toinen perussuomalaisille tärkeä tavoite oli pyrkiä turvaamaan hyvä oppimisympäristö Espoon kouluissa.

– Opetusta häiritsevien, käytöshäiriöisten oppilaiden sijoittaminen muille kuin heille tarkoitetuille luokille olisi pitänyt torjua selkeällä kirjauksella, Kajava sanoo.

Talousarvioneuvottelut jatkuvat maanantaina iltapäivällä. Vetovastuun ottaa valtuustoryhmien neuvottelutoimikunnan varapuheenjohtaja Nina af Hällström (r.).

Länsiväylän saamien arvioiden mukaan sovun ulkopuolelle voi jäädä useampi ryhmä kuin perussuomalaiset.

– Neuvotteluja on käyty hyvässä hengessä ja yhteisymmärrystä haetaan edelleen, suurimman valtuustoryhmän kokoomuksen puheenjohtaja Markku Markkula kuittasi perjantaina.

Ennen neuvottelujen alkamista kaikki valtuustoryhmät ilmoittivat haluavansa satsata lapsiin ja nuoriin päiväkodeissa ja kouluissa.

Erimielisyyttä oli Espoo-lisästä ja sen tasosta.

Lue aiempi juttu: Kaikki Espoon valtuustoryhmät haluvat panostaa lapsiin ja nuoriin – demarit muistuttavat 140 miljoonan euron positiivisesta tuloksesta