Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uudenmaan poliisi iski Helsingissä – 15 ihmistä otettiin kiinni

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo ottaneensa kiinni 15 ihmistä epäiltynä lukuisista huumerikoksista. Kiinniotot tehtiin Helsingissä viime perjantaina kotietsintöjen yhteydessä.

Kiinniotettuja epäillään osallisuudesta huumeiden välitykseen, jossa pääasiallinen aine on ollut marihuana.

Epäiltyjen jäljille päästiin, kun Länsi-Uudenmaan poliisi sai viime kesänä käsiinsä huumeisiin liittyvää viestintää toisen tutkinnan yhteydessä.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Lauri Hakkala kertoo tiedotteessa, että viestittelyn perusteella huumeita myytiin Helsingissä sijaitsevan kauppakeskus Puhoksen ympäristössä tai yksityisasunnoissa muulla.

− Teimme kotietsintöjä kuuteen asuinhuoneistoon ja yhteen liiketilaan. Etsintöjen yhteydessä takavarikoitiin joitakin kilogrammoja marihuanaa, satoja ekstaasiksi epäiltyjä tabletteja, vähäinen määrä kokaiinia, kymmeniä tuhansia euroja käteistä rahaa ja muuta asian selvittämisen kannalta tärkeää esineistöä, rikoskomisario Hakkala kertoo tiedotteessa

Rikosnimikkeinä esitutkinnassa ovat poliisin mukaan muun muassa törkeä huumausainerikos, huumausainerikoksia ja useita maahantulokiellon rikkomisia.

Hakkalan mukaan tutkinnassa on tehty tiivistä yhteistyötä Helsingin poliisin kanssa. On tavallista, että poliisiyksiköt toimivat pääkaupunkiseudulla poliisilaitosten rajat ylittäen. Usein esitutkinnan alkuvaiheessa on vielä epäselvää, millä alueella rikoksen pääasiassa epäillään tapahtuneen.

− Tässä tapauksessa tapahtumien paikantuminen pääasiassa Helsinkiin varmistui, kun esitutkinnassa oli muilla keinoilla edetty. Tästä syystä kannoimme Länsi-Uudellamaalla päävastuun, Hakkala taustoittaa.