Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lakimiesliitto vaihtoi nimeään sukupuolineutraaliksi – "Olemme perinteikäs liitto"

Suomen Lakimiesliitto – Finlands Juristförbund ry ottaa käyttöön brändinimen Juristiliitto – Juristförbundet. Päätöksen asiassa teki liiton valtuuskunta maanantaina. Muutoksen puolesta äänesti 27, sitä vastaan 10 ja tyhjää seitsemän valtuuskunnan jäsentä.

Liiton virallisena nimenä säilyy jatkossakin Suomen Lakimiesliitto – Finlands Juristförbund ry, mutta sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä käytetään nimeä Juristiliitto – Juristförbundet.

Juristiliitto valikoitui tiedotteen mukaan brändinimeksi siitä syystä, että lakimies-nimikkeen ohella sen synonyymi juristi on laajasti vakiintunut ja koko ammattikuntaa kuvaava termi.

Keskustelua liiton nimestä on käyty pitkään. Liiton puheenjohtaja Tuula Linna kiittää tiedotteessa kaikkia keskusteluun osallistuneita.

– Brändinimi tarkoittaa kutsumanimeämme. Jatkossa olemme siis viestinnässämme Juristiliitto. Nimestä on viime vuosina keskusteltu vilkkaasti ja kiitämme keskusteluun osallistuneita erinomaisista argumenteista ja näkemyksistä sekä nimenmuutoksen puolesta että sitä vastaan, Linna toteaa.

Liitto ajaa jatkossa nykyistä parempaa lainsäädännöllistä suojausta sekä juristi- että lakimies-nimikkeille.

– Olemme perinteikäs liitto ja lakimies-nimikkeellä on vahva asema myös jatkossa. Se esiintyy lakiteksteissä ja esimerkiksi työpaikkojen ammattinimikkeissä. Ajamme juristi-nimikkeen ohella lakimies-nimikkeen parempaa suojausta lainsäädännössä, sillä nimikkeet kertovat haltijoidensa laajasta oikeustieteellisestä koulutuksesta, hallituksen puheenjohtaja Marika Valjakka toteaa tiedotteessa.