Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liki 6 000 vanhusta sai yllätyslahjan viime jouluna pk-seudulla – perinteikäs kampanja on taas käynnissä

Tuhannet kotonaan asuvat ikäihmiset odottavat tänäkin jouluna kukkalahjaa tuntemattomilta lahjoittajilta pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa.

Jo perinteeksi muodostuneessa Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanjassa kuka tahansa voi ostaa kukan valikoidusta kukkaliikkeestä, ja lahja toimitetaan perille jouluksi.

Kampanjaa osallistuvien kaupunkien kotihoito- ja vanhuspalvelut ovat valinneet lahjan saajiksi sellaisia ikäihmisiä, jotka erityisesti ilahtuvat muistamisesta. Tänä vuonna vanhin lahjansaaja on 106-vuotias.

Viime vuonna kukkalahjan sai Espoossa noin 2 200, Helsingissä noin 3 000 ja Vantaalla noin 500 ikäihmistä.

Kampanjan järjestäjänä on vanhuspalveluita tarjoava Kotona Asuen Seniorihoiva -yritys.

– Tutkimusten mukaan jopa joka kolmas ikäihminen kokee yksinäisyyttä. Korona-aika pienensi senioreiden sosiaalisia verkostoja entisestään ja monille syrjäytymisen uhasta tuli arkipäivää. Kukkalahjan antaminen on pieni teko, mutta se välittää epävarmoina aikoina tärkeän viestin, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Anna Lång tiedotteessa.

Kampanja on käynnissä 18. joulukuuta asti ja siinä on mukana lähes 100 kukkaliikettä.

Pääkaupunkiseudun lisäksi kampanja toimii, Keravalla, Järvenpäässä, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä sekä Oulun ja Turun alueilla.