Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Johanna Venhon teos Martti Suosalosta on vuoden kuunnelluin tietokirja – myös toinen espoolaisnimi kiri top-listalle

Suomen suosituin äänikirjapalvelu BookBeat selvitti, mitä uutuuskirjoja suomalaiset kuuntelivat palvelussa eniten vuonna 2022.

Vuoden ylivoimaisesti kuunnelluimmaksi kirjaksi nousi Satu Rämön esikoisromaani Hildur.

Kuunnelluimpien listalla on espoolaisväriä monella tavalla.

Tietokirjojen kuunnelluin on ollut Johanna Venhon kirjoittama Martti Suosalon tähänastinen elämä. Venho kuuluu Espoon kirjailijoihin.

Suomalaisten merkkihenkilöiden elämäkerrat sekä kotimaiset true crime -teokset pärjäsivät tietokirjojen listalla. Venhon kirjan kannoilla seurasivat Mikko Kuustosen Omaelämäkerta ja Juha Hernesniemen Aivokirurgin muistelmat.

Kotimaisen kaunokirjallisuuden listalla Espoossa asuvan Max Seeckin dekkari Loukko on kuudennella sijalla.

Käännetyn kaunokirjallisuuden kymmenen kuunnelluimman listalle mahtuu kolme tänä vuonna käännettyä Lucinda Rileyn teosta. Ykkösenä on Italialainen tyttö.

Vuoden kuunnelluin lastenkirja oli Paula Norosen ja Minna Kivelän Täysin hulluja satuja, joka on jatkoa viime vuonna ykkössijan napanneelle Hulluja satuja -kirjalle.

Vuoden kuunnelluimmat äänikirjalukijat olivat Jukka Pitkänen ja Krista Putkonen-Örn, joka on monille tuttu myös Teatteri Hevosenkengän esityksistä. Putkonen-Örn nähdään joulukuussa teatterin Ensimmäinen joulutonttu -näytelmässä. Hänellä on rooli myös muun muassa Viiru ja Pesosessa.

Putkonen-Örnin lukemia kirjoja on kuunneltu BookBeatissa yli 10 miljoonaa tuntia. Jukka Pitkänen ylitti saman 10 miljoonan tunnin rajan viime vuonna.