Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raidejokeri voi liikennöidä jo ensi syksynä

Raidejokerin koeajot etenevät aikataulussa ja samalla varaudutaan liikennöinnin alkamiseen jo syksyllä 2023, raidejokeriprojektista kerrotaan. Alun perin liikennöinnin oli tarkoitus alkaa alkuvuodesta 2024.

Raidejokerin eli pikaratikka 550:n ensimmäisen alueen koeajot Roihupellon varikolta Oulunkylän asemalle on saatu valmiiksi onnistuneesti ja aikataulussa. Koeajot ovat sisältäneet vaihteenohjaus- ja liikennevalojärjestelmien testaamista sekä liikennöintiä eri olosuhteissa ja eri nopeuksilla.

Joulukuun alusta alkaen koeajoja jatketaan Oulunkylästä Hämeenlinnanväylälle ulottuvalla matkalla, jonka jälkeen ne jatkuvat alueittain eteenpäin kohti läntistä päätepysäkkiä Keilaniemessä. Mikäli koeajot sujuvat suunnitellusti, ne saadaan valmiiksi kesäkuussa 2023.

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n tilaamat ensimmäiset Artic X54 -vaunut ovat saapuneet. Liikennöinnin käynnistymisen edellytyksinä on jäljellä olevien käyttöönottotestien ja koeajojen sujuminen suunnitelmien mukaisesti sekä vaunutoimitusten eteneminen suunnitellusti siten, että matkustajaliikenteen aloittamiseen vaadittavat 16 vaunua olisi toimitettu ensi syksynä. Kuljettajien rekrytoinnit pikaraitiotie 550:lle käynnistyvät pian.

HSL valmistautuu liikennöinnin mahdolliseen aikaistumiseen budjetoimalla aloittamisen kustannuksia jo vuodelle 2023.