Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Tästä törttöilystä ajokki menee herkästi takavarikkoon jatkossakin

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen moottoripyöräpoliisit ovat lopettaneet moottoripyöräkautensa ja siirtyvät talven ajaksi henkilöautoihin.

Poliisi kertoo, että päättyneellä kesäkaudella eniten työaikaa meni erilaisten kokoontumisajojen ja nuorten kuljettajien valvontaan.

Poliisi sai kokoontumisista paljon valvontapyyntöjä ja reagoi niihin aktiivisesti mahdollisuuksien mukaan.

Poliisin mukaan kynnys ajoneuvojen takavarikoimiseen madaltui tänä kesänä, ja uusi linja pitää myös tulevaisuudessa.

– Tulemme jatkossakin esittämään ajoneuvoja takavarikkoon, kun kriteerit täyttyvät. Näin tehdään esimerkiksi tilanteissa, joissa on kyseessä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen tai rattijuopumus, kertoo ylikonstaapeli Jan-Erik Huurne poliisin tiedotteessa.

Moottoripyöräpoliisit tulevat jatkossakin Huurneen mukaan keskittymään liikennettä vaarantavan ajon ehkäisemiseen.

Poliisi vetoaa myös nuorten vanhempiin, jotta talven aikana perheissä keskusteltaisiin nuorten kuljettajien ajamisesta.

– Vaikka pidetään hauskaa, tieliikenteessä muut on otettava huomioon. Esimerkiksi temppuilu liikenteessä millä tahansa ajoneuvolla sekä huonokuntoisella tai viritetyllä mopolla ajelu näkyvät moottoripyöräpoliisin arjessa valitettavan usein.

Poliisin mukaan sosiaalinen paine ja esiintymisenhalu kavereiden edessä johtavat joskus temppuiluun. Silti nuoret ovat poliisin kohdatessaan kahden kesken asiallisia. Poliisi toivoo, että sama asiallinen asenne näkyisi ensi kesänä myös tien päällä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen moottoripyöräpoliisit saivat täksi kesäkaudeksi käyttöönsä kaksi uutta tunnuksellista Kawasaki Z1000SX -pyörää.

Aiemmin laitoksen kalustoon kuului muun muassa Kawasaki H2- ja Kawasaki ZZR -moottoripyöriä.