Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Motonet aikoo rakentaa uuden tavaratalon Kirkkonummelle

Voimakkaasti viime vuosina kasvanut Motonet-tavarataloketju suunnittelee myymälää Kirkkonummelle. Motonetin emoyhtiö on neuvotellut tonttikaupasta Kirkkonummen kunnan kanssa.

Muun muassa auton varaosiin keskittynyt Motonet haluaisi rakentaa uuden myymälän Kirkkonummen Munkinmäkeen Kantatie 51:n viereen.

Tontti on tällä hetkellä melkein käyttämätön. Suurimman osan siitä omistaa Fortum, jonka kanssa Motonetin omistajayhtiö Broman Groupin on yhdessä kunnan kanssa sopinut alustavasti tontin ostamisesta.

Noin 1,5 hehtaarin tontin arvoksi on arvioitu 920 000 euroa, josta kunnan osuus on 234 000 euroa.

Uuden myymälän rakentamiseen ei tarvitse kaavamuutosta, koska kaavassa on alue merkitty vähittäiskaupan suuryksikölle.

Kaupassa Broman sitoutuu purkamaan omin kustannuksin tontilla olevan huoltorakennuksen ja siirtämään kunnan vesijohtolinjat, minkä on sovittu tapahtuman ripeään tahtiin elokuun 2023 loppuun mennessä.

Motonetin havittelema nyt lähes tyhjä tontti on pitkään ollut silmätikkuna Kirkkonummen keskustassa. Huonokuntoinen parakkirakennus on purettu jo pois.

Alue on hyvinkin paraatipaikka Kirkkonummen keskustassa, sillä uusi myymälä mäen päällä näkyy moottoritielle.

Kirkkonummen keskustan palvelut ovat osin näivettyneet viime vuosina. Muun muassa vaateliikkeet ovat sulkeneet ovensa.

Toisaalta muita palveluita on tullut tilalle. Jysk- ja Rusta-ketjut ovat avanneet myymälät Munkinmäkeen. Tokmanni on jo ollut paikkakunnalla ennestään, ja myös Puuilo-ketju on ollut aikeissa rakentaa myymälän alueelle.