Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon kaupunki aikoo myydä kolme paloasemaa, kauppahinta 30 miljoonaa ja ostaja jo tiedossa

Espoo valmistautuu myymään Keskuspaloaseman sekä Leppävaaran ja Mikkelän paloasemat kiinteistöineen ja rakennuksineen, kaupunki tiedottaa.

Paloasemat ostaa Erikoissijoitusrahasto Lähi-Tapiola Sijoituskiinteistöjen perustamat ja kokonaan omistamat tytäryhtiöt.

Taustalla on sote-uudistus, jonka myötä pelastustoiminta siirtyy ensi vuoden alusta hyvinvointialueille.

Espoon kaupunginhallitus sekä tila- ja asuntojaosto käsittelevät asiaa kokouksissaan maanantaina 28. marraskuuta.

Paloasemien myynnistä huolimatta Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen toiminta jatkuu nykyisellään.

Espoo on valmistellut paloasemakiinteistöjen myyntiä kesän ja syksyn 2022 aikana. Kaupunki sai paloasemista neljä tarjousta, joista Erikoissijoitusrahasto Lähi-Tapiola Sijoituskiinteistöt valikoitui parhaaksi tarjoajaksi.

Ehdollisena allekirjoitettu kauppakirja astuu voimaan, kun kaupunginhallituksen hyväksymä päätös saa lainvoiman.

Kiinteistöjen velaton kauppahinta on noin 30,8 miljoonaa euroa.

Vuokrasopimus siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle 2023

Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen toiminta siirtyy vuoden 2023 alussa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Samalla paloasemakiinteistöjen vuokrasopimus siirtyy uudelle hyvinvointialueelle.

Kaupan toteutuessa vuokrasopimus on 20-vuotinen ja sen jälkeen vuokralaisella on mahdollisuus jatkaa vuokra-aikaa viiden vuoden jaksoissa kaksi kertaa.

Uusi vuokranantaja vastaa kiinteistöjen peruskorjauksista ja uusimisista lukuun ottamatta käyttäjän erikoislaitteita. Ylläpidon järjestämisestä vastaa niin ikään vuokranantaja.

Paloasemakiinteistöjen ja rakennusten myynti ja uudelta omistajalta tilojen vuokraaminen ovat valtuuston hyväksymän Taloudellisesti kestävä Espoo säästöohjelman mukaisia toimia.