Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Opiskelijoiden valokuvanäyttely viestii syvää rakkautta Espooseen – "Minua houkutteli Espoossa luonto ja rehelliset ja välittävät ihmiset"

Omnian valokuvausopiskelijoiden ryhmänäyttely juhlistaa 50-vuotista Espoota kauppakeskus Ainoassa.

– Täytyyhän sitä 50-vuotiasta Espoota jotenkin juhlistaa, hymyilee Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian opettaja Cristian Hallivuori.

Juhlavuoden kunniaksi syntyi kauppakeskus Ainoaan opiskelijoiden valokuvanäyttely. Näyttelyssä on sekä yksittäisten opiskelijoiden omia töitä että yksi ryhmässä toteutettu projekti.

Ryhmänä ideoidussa ja toteutetussa projektissa on kuvattu 50 espoolaista, yhdestä ikävuodesta viiteenkymmeneen ikävuoteen.

– Tämä on tosi kiva tapa tuoda myös Espoon ikä näkyväksi, Hallivuori sanoo.

Opiskelijoiden omissa töissä Espoo näyttäytyy muun muassa luontokuvina, roskaamisen pohdintana ja arkkitehtuurina.

Näyttely toteuttaminen on ollut osa opiskelijoiden opintoja.

– Tämä on parasta mahdollista koulutusta, kun lopputulos tulee näin isosti tavallisten ihmisten näkyville.

Länsiväylä pyysi opiskelijoita valitsemaan kolme kuvaa, jotka viestivät erilaisia näkökulmia Espooseen. Valikoiduksi tulivat Julia Jallin, Oskar von Essenin ja Shabana Khanin kuvat.

Työn nimi: Save your Espoo

Kuvaaja: Julia Jalli

IG: juliajalli

"Valokuvaus on minulle yksi tapa ilmaista itseäni ja pysäyttää sen mitä näen ja tunnen.

Näyttely on järjestetty 50-vuotiaan Espoon kunniaksi, ja näyttelyn teemana on Espoo. Omilla kuvillani haluan ottaa kantaa roskaamiseen. Kuvat kertovat roskien kiertokulusta omassa elinympäristössäni. Roskat päätyvät aina takaisin luontoon vaikka joku olisi juuri siivonnut edelliset pois. Sama kaava toistaa itseään vuodesta toiseen. Kysymys on mielestäni toistemme ja luontomme kunnioituksesta. Espoo on kotini ja täältä löytyy upeaa luontoa jota meidän tulisi suojella, jotta seuraavat sukupolvet voivat juhlia kaunista Espoota myös tulevaisuudessa."

Työn nimi: Espoon linnut

Kuvaaja: Oskar Von Essen

IG: @oskar_adventurer

"Luontokuvauksessa paras asia ja koko homman suola on se, että aina on se paras kuva vielä ottamatta.

Joka kerta, kun lähden kuvaamaan, voin saada eri linnuista vielä paremman kuvan ja myös samoista lajeista esimerkiksi eri valoissa ja vuodenaikana paremman kuvan.

Tämän näyttelyn aiheena on Espoolaiset linnut. Näyttelyni lähestulkoon kaikki kuvat on kuvattu kotipihallani Espoo Mankkaalla, mikä tekee mielestäni tästä näyttelystä mielenkiintoisen."

Kuvaaja: Shabana Khan

IG: @artistic_fotografy

Työn nimi: Unelmien Espoo

"Valokuvaus on havainnoinnin ja meditaation taidetta. Se on muistojen kipinä, jota käytämme siihen päivään asti, kunnes keksimme aikamatkailun.Tulin Suomeen 14 vuotta sitten ja asuin Espoossa vuoden. Minua houkutteli Espoossa luonto ja rehelliset ja välittävät ihmiset. Palasin takaisin kotimaahani, mutta tulin tänne lähes joka vuosi kesälomalle. Tunsin hengellistä yhteyttä Espooseen ja halusin tulla takaisin, mutta se oli vaikeaa. Toiveeni toteutui kolmen vuoden jälkeen, kun mieheni sai töitä täältä ja muutimme takaisin. Haluamme viettää koko elämämme täällä ja ihailla luontoa ja ihmisiä. Tämä valokuvatyö on tehty Espoon kunniaksi."

Espoon unelmat -näyttely on kauppakeskus Ainoassa 25.11.–20.12. katutasossa (2. kerros) Synlabin vieressä.