Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa on maanalainen konserttisali, jonka lavalle nousee – tai laskeutuu – joulun alla kovia nimiä – "Kokeilemme, mikä toimii", kertoo Kannusalin tuotantopäällikkö

Poimimme jouluiset menovinkit Kannusalista. Luvassa on konsetteja, elokuvia ja herkkää tunnelmaa.

Espoon keskuksessa toimivaan Kannusaliin on tulossa paljon jouluun liittyvää ohjelmaa.

Joulukauden avaa joulukonsertillaan Petra 2. joulukuuta. Hän on TikTakista tuttu Petra Gargano, joka tekee ensimmäisen joulukonserttinsa tuttuja joululauluja esittäen.

10. joulukuuta ovat vuorossa Kannusalin Joululeffat ja saman päivän iltana kuullaan Marita Taavitsaisen ja Mikael Konttisen Joulukonsertti.

16. joulukuuta lavalle nousevat Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet ja 20. joulukuuta Nina Tapio, Petri Somer ja Heikki Pohto pohtivat joulukonsertissaan, Mikä tekee joulusta joulun? Se on kokoonpanon ainoa joulukonsertti tällä kaudella.

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan suomalaisten rakastaman lauluntekijän Jukka Kuoppamäen kanssa sinivalkoisin sävelin. Saa Laulaa -yhteislaulukonsertti on 6. joulukuuta kello 14.

– Kannusalille rakennetaan nyt uutta brändiä ja kokeilemme, mikä toimii. Paikkanahan Kannusali on hyvin spesiaali – vähän kulman takana ja maan alla. Tilan tunnelmaa voi muunnella valaisemalla luolan seiniä eri tavoin, tuotantopäällikkö Janne Raudaskoski kertoo.

– Olen kiertänyt urani aikana satoja saleja, ja Kannusali on ainoa, joka on maan alla, hän huomauttaa.

Stand up -esitykset, rouhea rock, punk ja elokuvat ovat Kannusalissa yhtä lailla kotonaan, koska katsomo on muunneltavissa tai sitten penkkirivit eivät ole käytössä lainkaan. Tilassa järjestetään myös ikäihmisille sopivaa ohjelmaa.

Kannusaliin on hyvät liikenneyhteydet, sillä junalla pääsee lähes viereen ja omalla autolla tulijoillekin on parkkipaikkoja.

– Joulunaikaan rauhoitutaan, herkistytään ja fiilistellään. Olemme pyrkineet siihen, että tarjontaa on kaiken ikäisille. Tapahtumien yhteydessä toimii Cafe Bar Luola, josta saa ostaa glögiä ja muita herkkuja, Raudaskoski sanoo.

Joulukausi huipentuu 22. joulukuuta Lumiukko-elokuvaan ja -elokuvakonsertteihin, mutta nämä on jo loppuunmyyty. Lumiukkohan on televisiosta hyvin tuttu jouluelokuva ja se sisältää ikonisen Walking in the Air -laulun.

Lumiukko on aiheena ajankohtainen, koska elokuva täyttää 40 vuotta tänä vuonna ja kuvakirjan kirjoittanut Raymond Briggs nukkui pois tänä vuonna.

Kirjasto järjestää myös Lumiukkoon liittyviä juttuja. Lumiukkoon liittyen Entressen kirjaston lastenosastolla voi käydä askartelemassa jo etukäteen 19. joulukuuta kello 13–15 lumiukko-kirjanmerkin.

Muutama kuukausi sitten Kannusalin tuotantopäälliköksi tulleella Raudaskoskella on monipuolinen kokemus kulttuurin alalta esiripun edessä ja takana. Hän on toiminut tuottajana, koordinaattorina, kulttuurialan yrittäjänä ja esiintyvänä taiteilijana taikurina. Hän on esiintynyt myös kansainvälisillä estradeilla muun muassa Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

Vuoden 2018 jälkeen Raudaskoski ei ole esiintynyt, vaan hän on keskittynyt opintoihin. Kulttuurialalla hän pystyy hyödyntämään verkostojaan.

– Tämä kausi Kannusalissa on tutkimista ja kokeilua. Mietimme mikä erottaa meidät muista ja mihin kaikkeen sali taipuu. Syksyllä 2023 lähdemme liikkeelle uudella brändillä.