Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VS: Elotonta ihmistä elvyttäneeltä hoitajalta yritettiin varastaa työlaukku, mutta sivullinen esti – ”Hurja todellisuus nykyään”

Vantaan kaupungilla opetushoitajana työskentelevä Kati Pajari koki pöyristyttävän tilanteen, kun hän elvytti potilasta Myyrmäen juna-asemalla keskiviikkona iltapäivällä.

Vantaan Sanomat kertoo, että elvytystilanteessa joku tai jotkut sivulliset yrittivät useaan otteeseen varastaa Pajarin työlaukun, jossa oli muun muassa läppäri.

–  En yhtään nähnyt tilanteessa ympärilläni olevia. Kuulin vain, että joku nainen sanoi useampaan kertaan napakasti: älkää koskeko auttajan tavaroihin, Pajari kertoo Vantaan Sanomille.

Pajari kertoo menneensä auttamaan maahan tuupertunutta ihmistä. Vaikka paikalla oli paljon väkeä, kukaan ei ollut ymmärtänyt auttaa tajutonta.

Pajari pitää tilannetta uskomattomana. Tuntemattoman naisen ansiosta Pajarin omaisuutta ei vohkittu.

– Että joku joutuu vahtimaan tavaroitani, ettei niitä oteta, kun elvytän elotonta ihmistä. En tiedä, kuka oli se nainen, joka vahti tavaroitani, Pajari kertoo.

– Täytyy sanoa, ettei tullut ensimmäisenä mieleen, että täytyisi jotenkin suojella omaisuuttaan tuollaisessa tilanteessa. On hurja ajatus: miten jollekulle tulee mieleen, että pitää varastaa auttajan omaisuutta?