Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Siviilipalvelusmiehet hakevat nyt takaisin varusmiespalvelukseen

Siviili- ja täydennyspalvelusvelvolliset ovat tänä vuonna hakeneet ennätyksellisen vilkkaasti takaisin asevelvolliseksi. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Marraskuun 23. päivään mennessä takaisin asevelvolliseksi on hyväksytty 275 henkilöä, kun viime vuonna heitä oli 155 ja toissa vuonna 172.

– Takaisin asepalvelukseen hakeutuvien yhteismäärä on ollut vuosittain poikkeuksetta alle 200 ja koostunut pääosin siviilipalvelusvelvollisista. Nyt pääosa asevelvollisiksi palaavista on täydennyspalvelukseen hakeutuneita, kertoo siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijonen Siviilipalveluskeskuksesta.

Reijonen arvioi selittäväksi tekijäksi kiristyneen tilanteen Ukrainassa.

– Varmasti tämä on joillakin reserviläisillä laittanut mietintään sen, mikä oma paikka on, jos tilanne eskaloituisi.

Siviilipalvelukseen hakeutunut voi vaihtaa takaisin aseelliseen palvelukseen, jos ei ole ehtinyt aloittaa siviili- tai täydennyspalvelusta. Varusmiespalvelukseen tai Puolustusvoimien reserviin voi palata vain kerran.

Täydennyspalveluksen käy varusmiespalveluksen suorittanut henkilö, joka haluaa siirtyä Puolustusvoimien reservistä siviilipalvelusvelvolliseksi. Myös täydennyspalvelukseen on haettu tänä vuonna ennätysvilkkaasti. Hyväksyttyjä hakemuksia on jo nyt hieman yli 3 700.