Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pipari taipuu liki mahdottomuuksiin Tallinnassa

Joulukuun ensimmäinen päivä Tallinnassa avautuu ainutlaatuinen Piparkoogimaania-näyttely, jonka kaikki teokset on tehty piparkakkutaikinasta.

Jo 16 vuoden ajan järjestetyn näyttelyn kaikki taideteokset ovat virolaisten taiteilijoiden käsialaa.

Vuosittain satakunta eri alojen taiteilijaa keramiikoista tekstiilitaiteilijoihin ja graafisista suunnittelijoista arkkitehteihin valmistaa piparkakkutaikinasta uskomattomia taideteoksia. Näyttelyyn on osallistunut vuosien varrella yli 500 taiteilijaa.

Lisäksi näyttelyllä on joka vuosi eri teema sekä virolaissäveltäjien sille säveltämä oma musiikki. Tänä jouluna näyttelyn teemana on arkkitehtuuri.

Vuodesta 2006 lähtien järjestetty tapahtuma on kasvanut vuosien myötä ja nykyään Tallinnan design- ja arkkitehtuurigalleriassa järjestettävä Piparkoogimaania-näyttely onkin yksi Tallinnan suosituimmista joulutapahtumista.

Näyttelyn ohessa järjestetään piparkakkutyöpajoja, jossa näyttelyvieraat pääsevät opettelemaan piparkakkujen leivontaa ja koristelua ja luomaan omannäköisiään taideteoksia. Lisäksi myynnissä on piparkakkutaikinaa ja valmiita, upeasti koristeltuja piparkakkuja.

Piparkoogimaania- näyttely on avoinna joka päivä klo 11–18 Tallinnan design- ja arkkitehtuurigalleriassa 7.1.2023 saakka.