Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haloo Helsinki! lähtee joulukuussa jäähalleihin – "Tulee maailmanluokan show"

Yhtyeen kitaristi Leo Hakanen sanoo, että Helsingin jäähalli on tullut tutuksi aiemmin lähinnä jääkiekon katsojana. Elli Haloo on taas innostunut yhtyeen vahvasta yhteisöllisyydestä.

Haloo Helsinki! on urallaan saavuttanut jo käytännössä kaiken, mitä suomalainen bändi voi Suomessa saavuttaa. Joulukuun aikana yhtye tekee uuden aluevaltauksen: jäähallikiertue vie ryhmän Turkuun, Tampereelle ja Helsinkiin. Kaikki ovat isoja areenoita ja lipunmyynti on käynyt vilkkaasti.

Klubikeikkoihin ja festivaalikeikkoihin verrattuna tulee olemaan tietysti muutoksia. Ensinnäkin settilista tulee olemaan puolet pidempi: mitta tulee olemaan noin kaksi tuntia ja viisitoista minuuttia. Maailmanluokan show on se mihin tähdätään, kun puitteet ovat kuitenkin isommat. Pyrotekniikkaa tulee totta kai ja esiintymisasuja löytyy useampia. Tuleeko vierailijoita? Se jää nähtäväksi, sanoo kitaristi Leo Hakanen.

– On mahtavaa päästä esiintymään vaikkapa Nokia-areenalle. Se on hieno paikka. Helsingin jäähalli on taas aiemmin tullut tutuksi lähinnä katsojana, jatkaa Hakanen, joka tunnetaan intohimoisena HIFK:n fanina ja kausikorttilaisena.

Suuren rinnalle on haettu myös pientä mittakaavaa.

– Haemme myös yhteisöllisyyttä ja intiimiä tunnelmaa. Me kaikki olemme läsnä siellä, ja toivomme että se tunnelma välittyy myös yleisöön. Elämys tehdään ja koetaan yhdessä, Hakanen jatkaa.

Sen olen oppinut, että levy ja kiertue kannattaa tehdä erikseen.

Leo Hakanen

Yhtyeen muusikot ovat tunteneet toisensa pienestä pitäen. Kun yhtye perustettiin, useampi sen soittajista oli 15-vuotiaita. Kun kasvot tulevat työpaikalla tutuksi, on selvää että taukojakin tarvitaan.

Selkeä tauko pidettiinkin 2018–2020, jolloin Elli Haloo teki vanhakantaista hippirockia Ellips-yhtyeen kanssa ja Hakanen taas teki Stereo-projektin kanssa elektronista musiikkia yhdessä kitaristi Jere Marttilan kanssa.

– Sen olen oppinut, että levy ja kiertue kannattaa tehdä erikseen. Maailma on tehty meitä varten-levy tehtiin samaan aikaan kun teimme 150 keikkaa vuoteen. Se oli aika rajua, Leo Hakanen sanoo.

– Ensi vuoden alkupuoli mennään vähän iisimmin. Festivaaleja tehdään sekä sitten levyä. Levyillä on ollut aika laaja skaala erilaisia biisejä, viimeksi oli elektronisempaa juttua, mutta sitten myöskin synkempää meininkiä ja sisällöllisesti raskaampaa juttua. Tykkään siitä, että musassa on kontrasteja, sanoo laulaja ja basisti Elli Haloo.

– Emme halua jäädä mihinkään tiettyyn raamiin, vaan tehdä ihan kaikenlaista. Edelliseltä levyltä singlenä julkaistu, hyvin tanssittava Reiviluola on ollut Spotifyssä TOP-kamaa nyt vuoden verran. Sen näkee, mitä tapahtuu seuraavalla levyllä, Hakanen jatkaa.

Yhtye on kokeillut kaikenlaista myös musiikin ulkopuolella. Syksyllä yhtye lanseerasi markkinoille alkoholittoman kuohuviinin. Elli Haloo on tuotteesta erittäin innoissaan.

– Halusimme tehdä sellaisen tuotteen, jota voi vetää vaikka heti aamulla. On ollut todella hauska nähdä, kun tosi nuoret fanit kuvaavat videoita ennen keikkaa että ne skoolaavat tällä ja ovat todella innoissaan. Tässä taas se yhteisöllisyys korostuu ja väellä on tosi kivaa, Elli innostuu.

– Kuohuviiniä suunniteltiin koko vuosi. Pidimme tärkeänä, että se myös maistuu kuohuviiniltä eikä ole mitään makeaa mehua. Meille olisi myös tärkeätä, että se on sellainen että jokainen hetki on skoolaamisen arvoinen, Hakanen sanoo.

Kaksikko on iloinen myös siitä, että hallikeikat ovat ikärajattomia.

– Maailmassa on ollut niin vaikeata, että toivottavasti ihmiset voivat päästää hetkeksi irti. On niin mahtavaa, että myös alaikäiset voivat tulla nauttimaan keikoista, Elli sanoo.