Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eloveenatukkainen Wilma on Suomen Lucia – "Ilo vain kuplii minussa"

’Olen superiloinen ja kiitollinen, hieman sokissa, Grönqvist sanoo.

– En voi lakata hymyilemästä, ilo vain kuplii minussa, kommentoi raaseporilainen Wilma Grönqvist torstaina saatuaan tietää valinnastaan Suomen Luciaksi.

– Olen superiloinen ja kiitollinen, ja hieman sokissa. Tämä oli hyvä aloitus aamulle! Grönqvist kertoi Lucia-tapahtuman järjestäjän Folkhälsanin tiedotteessa.

Wilma Grönqvist kruunataan Suomen Luciaksi Helsingin tuomiokirkossa Lucian päivänä, tiistaina 13. joulukuuta kello 17. Tuomiokirkko on avoinna yleisölle, mutta kruunajaisia voi seurata myös suorassa lähetyksessä Yle Fem -kanavalla sekä Yle Areenassa. Kruunajaisten jälkeen Lucia-kulkue kulkee Helsingin keskustan läpi.

Lucia on valon, ilon ja inhimillisyyden lähettiläs. Lucia ja Lucia-kuoro tekevät joulu- ja tammikuussa lähes 100 vierailua sairaaloihin, vanhainkoteihin ja erilaisiin tilaisuuksiin.

Suomen Lucia on myös hyväntekeväisyyskeräys. Lucia-keräyksestä saatavilla varoilla autetaan henkilöitä, jotka tarvitsevat arjessaan tukea.

– Esimerkiksi köyhyys, perheen sairaudet tai tukiverkoston puute ovat kuluttavia kenelle tahansa. Uupumus uhkaa monia vanhempia, eivätkä kaikki jaksa kantaa vanhemmuuttaan, vaikka heillä olisi niin tahtoa kuin aineksiakin hyvään vanhemmuuteen. On tärkeää tarjota tukea ja matalan kynnyksen toimenpiteitä, jotteivat ongelmat kasva liian suuriksi, toiminnanjohtaja Malin von Koskull sanoo.