Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Semmareiden alkuperäisjäsen Turkka Saarikoski muistaa Tapiolaa lämmöllä – uusi show tulee kulttuurikeskukseen perjantaina

Seminaarinmäen mieslaulajat eli tuttavallisemmin Semmarit saapuu uuden shownsa kanssa Espoon kulttuurikeskukseen.

Ilakoivat silakat -kiertue toteutetaan yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa.

Muusikot siivoavat Siisti biitsi -ohjelman innoittamina kunkin esiintymiskaupunkinsa rantamaisemia.

Erilaiset hyväntekeväisyystempaukset ovat Semmareille tuttuja. Kuorolla on ollut kaksi Plan-kummilasta Afrikassa, kuoro on järjestänyt konsertin Amnestyn tueksi ja ennen koronaa kuoro teki Hengitysliiton kanssa yhteistyötä konsertoimalla eri kaupunkien toreilla.

Vanhana tapiolalaisena Semmareiden ykköstenori Turkka Saarikoski on innoissaan vierailusta Espoossa.

Seminaarinmäen Mieslaulajilla on ikää 33 vuotta, ja Saarikoski on laulanut kuorossa alusta asti.

Konserttipäivänä iltapäivällä Semmareiden ryhmä aikoo suunnata Otsolahden ympäristöön keräämään muovia ja muuta roskaa.

– Show on suureellinen kokonaisuus, joten pystymme irrottamaan 4–5 miestä lenkille ja siivoamaan. Itse haluan ehdottomasti olla siivoamassa lapsuuteni seutua.

Semmareissa on 19 laulajaa. Kiertueella on mukana myös valomies, miksaaja, keikkabussin kuljettaja ja kaksi roudaria.

Saarikosken mielestä on mahtavaa tulla esiintymään kulttuurikeskukseen, koska sen naapuriin – uimahalliin ja kahluualtaalle – liittyvät hänen rakkaimmat lapsuusmuistonsa.

– Olen seurannut Tapiolan uimahallin kohtaloa ja toivon, että se saadaan kuntoon, kilpauintia Tapiolan Uimareissa harrastanut Turkka Saarikoski sanoo.

– Tapiolan 1970-luvun arkkitehtuuri on jäänyt rakkaana mieleen. Heikintori oli hieno paikka ja lelukauppa Niksula oli pikkupojan pyhiinvaelluskohde.

Saarikoski tekee joka kesä retken Espooseen, kun hän kiertelee vanhalla paketti-Volkkarillaan Suomea. Viime kesänä hän viihtyi Mellstenin rannalla pariinkin otteeseen.

– Veri vetää merelliseen tunnelmaan. Espoon rannat ja rantamaisemat ovat aina puhutelleet minua, pitkään Jyväskylässä asunut Saarikoski sanoo.

Tapiolaan liittyy myös hauska Semmari-muisto.

Yksi Semmareiden tunnetuimmista kappaleista, Kaksi kättä hississä, kuvattiin Levyraatia varten kulttuurikeskuksen Amfilla.

– Me muuten voitimme sen jakson.

Tapiolan konsertissa Semmareiden ohjelmistossa on kuusi maailman kantaesitystä sekä arkistojen aarteita.

– Myös show ja lavailme ovat uusia, Saarikoski mainitsee.

Konserttikiertueella on myynnissä uutuustuote nimeltään Albumi. Tämä albumi ei sisällä lainkaan musiikkia, vaan se on valokuvateos Semmareiden seikkailuista maailmalla, muun muassa Skotlannissa ja Hollywoodissa.

Lämpiötiloissa voi tutustua myös Pidä saaristo siistinä -yhdistykseen.

Semmareiden tiedotteessa kerrotaan, että tarkempaa tietoa Siisti biitsi -siivoustalkoista ilmoitetaan Semmareiden some-kanavilla.

Semmarit heittävät siivoushaasteen myös kaikille asiasta kiinnostuneille.

Se muotoillaan tiedotteessa näin: Lähde yksin, kaverin tai porukan kanssa tekemään pieni siivouslenkki, joko Siisti Biitsi -ohjelman mukaisesti rannalle tai muuhun läpiympäristöön ja poimi ympäristöön jääneet roskat pois. Laittamalla kuvan tai videon retkestä tai hetkestä Instagramiin (tai Semmarit-ryhmään Facebookissa), osallistut myös arvontaan. Päästäksesi mukaan, tägää kuvan/videon oheen #semmarit #siistibiitsi #pidäsaaristosiistinä #ilakoivatsilakat sekä yksi keikkapaikkakunta, jossa haluat osallistua arvontaan.

Semmarit on kiertueella Espoo kulttuurikeskuksen Tapiola-salissa perjantaina 2. joulukuuta.

Kiertueen liput ovat myynnissä lippu.fi- ja ticketmaster.fi-sivustoilla.