Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäiltojen musiikkifestivaali järjestää ensimmäistä kertaa joulukonsertin – "Meillä oli heti yhteinen sävel"

Espoon tuomiokirkossa virittäydytään joulun tunnelmaan.

Espoolainen kesäiltojen taidemusiikkifestivaali Urkuyö ja Aaria -festivaali järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös joulukonsertin.

Espoon tuomiokirkossa 2. joulukuuta pidettävässä konsertissa esiintyvät festivaalin taiteellinen johtaja, tenori Tuomas Katajala sekä toiminnanjohtaja, baritoni Jussi Merikanto.

– Olemme esiintyneet samalla lavalla kymmeniä kertoja, viimeksi tänä syksynä Kansallisoopperan Taikahuiluissa. On upeata päästä tulkitsemaan Bachin ja Händelin aarioita yhdessä Tuomaksen ja Espoon barokin jousiyhtyeen kanssa Urkuyö ja Aarian kävijöille näin joulun alla, Jussi Merikanto sanoo.

Ajatus joulukonsertista syntyi vuosi sitten, kun festivaalin tuore johtajakaksikko aloitti tulevan vuoden ohjelmistosuunnittelun.

– Meillä oli heti yhteinen sävel siitä, että haluamme laajentaa festivaalin ohjelmatarjontaa myös perinteisten kesäkonserttien ulkopuolelle. Espoon tuomiokirkko on kuin luotu tunnelmallisen joulukonsertin estradiksi, ei tällaista tilaisuutta voi jättää käyttämättä, Tuomas Katajala jatkaa.

Hiljentymisen ja kuuntelemisen lisäksi myös yleisö pääsee laulamaan kirkossa.

– Joululaulut ovat monelle tärkeä osa joulunviettoa. Haluamme tarjota yleisölle monipuolisen elämyksen, jossa konserttikävijöiden ääni on osa illan ohjelmaa. Tästä on hyvä käynnistää uuteen vuoteen jatkuva joululaulukausi, Merikanto hymyilee.