Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maaihmiseksi tunnustautuva Putous-tähti suunnitteli jouluikkunan Espoon meripelastajille – "Haluamme tuottaa hyvää mieltä", kertoo idean äiti

Meripelastajien jouluikkunat ilahduttavat ulkoilijoita Haukilahdessa.

Espoon Meripelastajien aseman ikkunaa somistaa itsenäisyyyspäivästä lähtien näyttelijä ja kirjailija Kiti Kokkosen suunnittelema ja toteuttama jouluikkuna. Seuran omat jäsenet ovat koristelleet muut ikkunat jouluisiksi ja niitä on sponsoroinut Airam Oy.

– Haluamme luoda yhteisöllisyyttä ja tuottaa hyvää mieltä kesäkauden lisäksi myös näin talven pimeimpänä ajankohtana, idean äiti Sari Ann Stolt kertoo. Hän sai noin vuosi sitten Espoon meripelastajien asemavastaavan pestin.

Stolt ja Kokkonen ovat tunteneet toisensa vuosia. He ovat alkuperäisiä Pokemon-ääninäyttelijöitä: Kiti dubbasi Mistyn ja Sari Ann Ash Ketchumin hahmon.

Kiti Kokkosen jouluikkuna Mellsteninrantaan on syntynyt rakkaudesta jouluun.

Vaikka kyse on Meripelastajien asemasta, Kiti Kokkonen kertoo itse olevansa maaihminen.

– Suhtaudun mereen kunnioittavasti ja pidän sen ihailemisesta rannalta.

Viimeistään viihdeohjelma Putouksen ja Tanhupallo-hahmon myötä koko kansan tietoisuuteen noussut Kiti Kokkonen on ollut julkisuudessa myös käsityö- ja puutarhaharrastustensa kautta. Tanhupallolta syntyi kaksi askartelukirjaa.

Intensiiviseltä teatterityöltä on Kokkosen mukaan usein haastavaa irrottaa aikaa käsitöille ja puutarhanhoidolle.

– Kyllä vähintään kerran viikossa pitää jonain iltana – tai yönä – jotain askarrella. Olen vapaa-ajalla puuhailija, tykkään pysyä liikkeessä ja luoda asioita alusta loppuun. Onneksi työnkuvaan liittyy toisinaan teatterissa rekvisiittojenkin tekoa. On terapeuttista tehdä vaikka Haltiatar ja Taikatonttuli -esitykseen banaaninkuoripurkki.

Se, kumpi on tärkeämpää, käsityöt ja askartelu vai puutarhanhoito, on Kiti Kokkosen mukaan liian vaikea kysymys.

Hän saa arkarteluideansa luonnosta, väreistä ja ylipäätään ympäröivästä maailmasta.

Muutama vuosi sitten Kokkonen muutti Helsingistä Espooseen.

– Sieluun tuli rauha. Olen sielultani maalainen ja luonnon läheisyys on tärkeää. Oma piha oli suuri haave ja vieläkin ilahdun päivittäin siitä, että pihalla käy bambeja, kettuja, kissoja, koiria, pupuja, oravia ja lintuja.