Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummen terveyskeskusta suunniteltiin vuosikymmeniä – uusi täyden palvelun ”Hyvis” avattiin viimein

Suomen uusin hyvinvointikeskus avasi ovensa Kirkkonummella torstaiaamuna. Viime vuosituhannelta lähtien suunniteltu hanke ehtii olla kunnan omistuksessa ja hallinnassa vain kuukauden.

Hyvinvointikeskus avattiin pienin seremonioin kello 8. Samalla lähes kaikki Kirkkonummen kunnan terveys- ja sosiaalipalvelut siirtyivät saman katon alle uusiin tiloihin.

Uudessa talossa aloitti työnsä 340 kunnan työntekijää. Vilkkaimpina päivinä keskuksessa arvioidaan käyvän lähes 1 000 asiakasta.

Kuvareportaasi: Tältä näyttää uusi 63,5 miljoonan euron hyvinvointikeskus – palveluita on vauvoista vainajille

Hanke on ollut Kirkkonummella harvinaisen monimutkainen ja pitkä ja sen juuret ulottuvat jo viime vuosituhannen puolelle.

Torstaina tyhjilleen jäänyt 1980-luvun terveyskeskus päätettiin aluksi remontoida ja laajentaa.

Suunnitelmat ja piirustukset olivat täysin valmiit, kun 8 vuotta sitten valtuusto hylkäisi hankkeen ja kunta ryhtyi suunnittelemaan keskusta kokonaan uuteen paikkaan Jokiniittyyn uimahallin lähistölle.

Hankkeen hinta on matkan varrella miltei tuplaantunut, ja keskus tuli maksamaan lähes 50 miljoonaa euroa.

Hyvinvointikeskus ei kuitenkaan rasita pitkään kunnan taloutta, pikemminkin päinvastoin.

Lähi-Tapiolan sijoittajaryhmä on ostamassa kiinteistön 63,5 miljoonalla eurolla. Kaupat on tarkoitus allekirjoittaa vielä ennen joulua.

Keskus vuokrataan ensi vuoden alusta lähtien Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle, jonka työntekijöiksi myös kunnan koko sote-henkilöstö siirtyy.

Hyvinvointikeskus on jo nimetty ainakin työntekijöiden keskuudessa Hyvikseksi.

Kirkkonummen vs. perusturvajohtaja Sirkku Pekkarinen-Keto iloitsi torstaiaamuna uudesta hyvinvointikeskuksesta samalla, kun leikkasi avajaisnauhan.

– Tämä on vuosikausien unelmien täyttymys Kirkkonummella. Hyvinvointikeskuksesta kuntalainen saa lähes kaikki tarvitsemansa sosiaali- ja terveyspalvelut yhdestä paikasta, totesi Pekkarinen-Keto.

Samoilla mielin oli myös kunnanjohtaja Tarmo Aarnio ja eritoten siksi, että hanke on kestänyt kauan.

– Kun tulin Kirkkonummelle 23 vuotta sitten, sanottiin silloin, että uutta terveyskeskusta ryhdytään rakentamaan kohta. Tänään tuo ”kohta” tuli päätökseensä.