Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen on moderni kylä, jossa taistellaan kirjaston puolesta ja pidetään yllä kotiseutuhenkeä – Espoon Laajalahdelle kiitosta Vuoden kylä -kisassa

Espoon Laajalahti on saanut kunniamaininnan Vuoden kylä 2023 -kilpailussa.

Kehä I:n varrella Tapiolan ja Leppävaaran välissä sijaitseva noin 3 800 asukkaan kaupunginosa saa kiitosta muun muassa runsaasta ja monipuolisesta toiminnasta.

Vuoden kylä -kilpailun valintaraatiin vetosi muun muassa se, miten Laajalahtea ylläpidetään ja kehitetään päämäärätietoisesti. Raati kiinnitti huomiota myös kotiseutuhengen vaalimiseen ja hyvään viestintään.

Laajalahtelaiset ovat muun muassa taistelleet yhdessä tuumin kirjastonsa puolesta.

Kilpailuhakemuksen mukaan "Laajalahti on kokenut suuren muutoksen keskiaikaisesta kalastajakylästä Albergan kartanon teollisuusalueeksi, huvilayhdyskunnaksi ja edelleen rintamamiestaloalueeksi. Viime vuosina muutoksen veturina on ollut Otaniemen alue, jonka myötä kaduilla pörräävät robotit ja Laajalahti on koti yhä useammasta kulttuurista tuleville ihmisille. Laajalahti ry on yrittänyt olla muutoksissa mukana ja aktiivisesti kaikkien asukkaiden tukena viimeisten 72 vuoden ajan.”

Vuoden kyläksi 2023 valittiin Pellinki, 250 vakituisen asukkaan saariryhmä Porvoon saaristossa.

Uudenmaan Vuoden Kylä -kilpailun järjestäjinä toimivat Uudenmaan Kylät ry ja SILMU-kylät.