Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauantaina kello 4.56 se tapahtuu: ensimmäinen metrojuna lähtee Kivenlahdesta ja Espoossa juhlitaan

Metron uusi osuus Matinkylän ja Kivenlahden välillä avautuu liikenteelle lauantaina 3. joulukuuta. Kaikkien aikojen ensimmäinen matkustajaliikenteen metrojuna Matinkylän länsipuolella lähtee liikkeelle Kivenlahdesta kello jo 4.56.

Jos kaikki menee hyvin, joensuulainen Julius, 11, on uuden metron ensimmäisiä matkustajia – "Mä rakastan metroa"

Ensimmäinen juhlallisuus on ohjelmassa jo kello 4.40, kun uusi osuus asemineen vihitään käyttöön Kivenlahden aseman laiturialueella ennen ensimmäisen metrojunan lähtöä. Aseman ovet avataan kello 4.30.

Juhlahumuun ehtii myöhemminkin, sillä metroavajaisten päätapahtuma järjestetään kauppakeskus Lippulaivassa Espoonlahdessa kello 10–16.

Tällaisia ovat länsimetron uudet asemat – rata on profiililtaan melkoista "vuoristorataa", jonka vain harva aistii matkustamossa

Lippulaivan avajaistapahtuma alkaa kello 10, jolloin Espoonlahden aseman molempien sisäänkäyntien edustalla on tarjolla Espoon kaupungin tarjoamat kakkukahvit länsimetron jatkeen ja Espoo 50 vuotta kaupunkina -juhlien kunniaksi.

Kello 10.30 alkaen ohjelma jatkuu Lippulaivan toisen kerroksen keskusaukiolla, jossa ohjelmassa on sekä metroasiaa että musiikkiesityksiä.

Avajaistapahtuman pääesiintyjänä nähdään Robin Packalen kello 12.

Ohjelmaa on luvassa Espoonlahden lisäksi myös muilla uusilla asemilla.

Avajaispäivänä Finnoon, Kaitaan, Soukan ja Kivenlahden metroasemien sisäänkäynneillä tai välikerroksissa on ”open stage” -tyylisiä esiintymispaikkoja, joilla kuka tahansa saa esiintyä päivän aikana.

Esiintymispaikat on merkitty Espoo 50 -ilmapalloilla.

Lisäksi jokaisella uudella asemalla on tavattavissa HSL:n asiantuntijoita kello 9–15. Asemien ympäristössä kannattaa pitää silmät avoinna, sillä moni paikallinen toimija on metrohuumassa mukana.

Metron avajaiset järjestävät yhteistyössä HSL, Espoon kaupunki, Kaupunkiliikenne Oy ja Länsimetro Oy.

Metron jatkeen avaus on osa Espoo 50 vuotta kaupunkina -juhlaa.

Läntisen Espoon bussiliikenne mullistuu helmikuussa: useat linjat ajavat jatkossa Espoonlahteen

Ensimmäinen juna kohti Kivenlahtea lähtee Vuosaaresta kello 5.07. Rautatientorilta ensimmäinen metrovuoro Kivenlahteen lähtee kello 5.28.

HSL:n reittioppaasta uudet yhteydet löytyvät, kun haun tekee päivämäärälle 3.12. tai myöhemmin.

Metron laajeneminen ei tuo tänä vuonna muita muutoksia joukkoliikenteeseen. Etelä-Espoon bussilinjat uudistuvat helmikuussa.