Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arttu Wiskari, Katarina Kurikko, Ari Puheloinen, Raili Lindberg... – 15 ihmistä palkitaan työstä Espoon hyväksi

Muusikko Arttu Wiskari, metrojohtaja Ville Saksi ja ukrainalaisten auttajia Espoo-mitalin saajissa.

Espoo-mitalin sai tänä vuonna 15 henkilöä tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta kaupungin hyväksi.

Panu Autio, pitkäaikainen Suomen futsalmaajoukkueen kapteeni ja lajin pioneeri Suomessa. Espoolaista GFT:tä koko uransa edustanut Autio on valittu viidesti vuoden futsalpelaajaksi.

Ira Hammermannin ja koko Suomenoja Aidin väen avulla lukuisten espoolaisten auttamishalu on saatu kohdistettua tehokkaasti ukrainalaisille avuntarvitsijoille.

Liisa Kivekäs, kaupunginvaltuutettu vuodesta 2012. Hänellä on laaja kokemus espoolaistesta päätöksenteosta.

Katariina Kurikko, Suomen joukkueen varakapteeni Suomen voittaessa ringeten MM-kultaa tänä syksynä. Kiekko-Espoossa pelaavalle Kurikolle arvokisat olivat neljännet.

Teemu Lahtinen, neljännen kauden kaupunginvaltuutettu. Toiminut muun muassa kaupunginhallituksen sekä kaupunginhallituksen jaostojen jäsenenä.

Timo Lappalainen on toiminut 15 vuotta Orionin toimitusjohtajana. Orion on kasvanut yhtä matkaa Espoon kanssa ja on keskeinen osa espoolaista elinkeinoelämää.

Raili Lindberg on Laajalahti ry:n pitkäaikainen aktiivi ja edustaa pitkäjänteistä ja paneutuvaa työtä, jota koko yhdistys on tehnyt 70-vuotisen historiansa aikana kaupunginosan hyväksi.

Sari Lindblom, Helsingin yliopiston rehtori. Ollut vahvasti mukana Espoon kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteistyön rakentamisessa.

Antti Mäkinen, Tapiolan projektijohtaja vuodesta 2008. Tehnyt työtään Tapiolan hyväksi syvällisesti paneutuen ja toimivaa yhteistyötä rakentaen.

Ari Puheloinen, espoolainen kenraali, Puolustusvoimain komentaja 2009–2014. Ollut merkittävästi vaikuttamassa Suomen puolustuskyvyn varmistamiseen.

Kimmo Puranen, Espoon miekkailijoiden pitkäaikainen toiminnanjohtaja. Edustanut Suomea olympialaisissa ja tehnyt yli 40 vuotta arvokasta työtä lasten ja nuorten parissa.

Petra Rahikainen, toimintavastaava Kaivo Espoo ry:ssä. Yhdistyksen toiminta on Ukrainan sodan myötä keskittynyt sodasta paenneiden auttamistyöhön.

Ville Saksi, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja 2016 alkaen. Hänen johdollaan mittava rakennusprojekti valmistui ja Matinkylä-Kivenlahti-osuuden rakentamiselle asetetut tavoitteet saavutettiin.

Johanna Venho, espoolainen kirjailija, runoilija ja kolumnisti. Monipuolinen kirjailija on tarttunut tunnettuihin henkilöihin, kuten Tove Janssoniin ja Sylvi Kekkoseen. Saanut työstään useita tunnustuksia.

Arttu Wiskari, muusikko. Menestynyt artisti on puolisonsa kanssa myös espoolainen yrittäjä ja ravintoloitsija. Wiskarit ovat osoittaneet esimerkillistä aktiivisuutta myös korona-ajan tsemppareina sekä seniorikummeina.