Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolainen Tatu Maunu, 19, treenaa maailman parhaiden kanssa – iski jo historiallisen saavutuksen

19-vuotias Espoon Kehähaita edustava potkunyrkkeilijä Tatu Maunu teki lajihistoriaa voittamalla EM-pronssia kaikkien aikojen nuorimpana suomalaismitalistina potkunyrkkeilyn EM-kilpailuissa Turkin Antalyassa marraskuussa.

Maunu kilpaili 11.–19. marraskuuta järjestetyissä kisoissa täyskontaktin 63,5-kiloisten sarjassa. Hän lähti kisaan sarjansa kolmossijoitettuna.

Neljännesvälierissä Maunu löi Kroatian Robert Rezon kaikin tuomariäänin. Kahden tasaisen erän jälkeen espoolainen nosti tahtia kolmannessa erässä ja käytti kroatialaista luvunlaskussa.

Puolivälierissä vastaan asettui Georgian Emil Khalilov, joka oli voittanut suvereenisti oman neljännesvälierävastuksen.

Georgialainen onnistui pääsemään aluksi niukkaan johtoon, mutta Maunu käänsi ottelun edukseen näyttävillä osumilla kolmannessa erässä. Ottelu päättyi selvään pistevoittoon.

Välieräottelussa Maunu sai vastaan Iso-Britannian Dalton Johnin, jonka kaapista löytyy sekä EM- että MM-mitaleita. Ottelusta muodostui jännitysnäytelmä, jonka John vei lopulta nimiinsä vain yhden osumapisteen turvin kahden arvostelutuomarin nähdessä britin paremmaksi.

Maunu osui päätöserässä vastustajaansa brittiä enemmän, ja tuomio olisi voinut kääntyä kumman tahansa eduksi.

EM-mitalin myötä Maunu saalisti kiintiöpaikan ensi kesänä Puolan Krakovassa iskettäviin Euroopan kisoihin, joissa potkunyrkkeily on mukana ensimmäistä kertaa. Valinta kisajoukkueeseen on vielä Olympiakomitean sinettiä vailla.

Maunu on kiertänyt tänä vuonna ahkerasti kansainvälisiä potkunyrkkeilyturnauksia ja kerännyt tärkeää kokemusta. Rutiinia hän on hankkinut myös kovatasoisilta kansainvälisiltä sparrausleireiltä, joilla harjoitusvastustajat ovat maailman terävintä kärkeä.

Nuorukaisen henkilökohtaisena valmentajana toimii hänen isänsä Petteri Maunu, joka on Espoon Kehähaiden potkunyrkkeilyn päävalmentaja.

Petteri Maunu urakoi kehäkulmassa myös EM-kilpailuissa, sillä hän osallistui kisoihin yhtenä liiton nimeämistä maajoukkuevalmentajista.