Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin otettiin hurjavauhtinen eläinkuva Cuisma-bokserista – ”Tiesin heti, että nyt onnistui”

Mirva Mansikkaniemen ottama valokuva Cuisma-koirastaan oli yksi ESM:n eläinkuvakisan voittajista.

Tarvitaanko loistavan eläinkuvan ottamiseen järjestelmäkameraa? Ei tarvita, ainakin jos asiaa kysytään Mirva Mansikkaniemeltä.

Mansikkaniemi on yksi Etelä-Suomen Median järjestämän valokuvakilpailun voittajista. Kisaan hän osallistui Cuisma-koirastaan ottamalla vauhdikkaalla kuvalla, jonka hän tallensi iPhone-puhelimellaan.

Palkitussa kuvassa innokas nuori bokseri näyttää ryntäävän kohti kameraa hurjalla vauhdilla. Mansikkaniemen mukaan todellisuudessa Cuisma kuitenkin kuvanottohetkellä hyppäsi kameran ylitse.

– Otin kuva siten, että makasin soramontun reunalla ja Cuisma juoksi ja hyppäsi lelun perässä ylitseni, Mansikkaniemi paljastaa.

Katso myös muut palkitut kuvat: Tässä ovat ESM:n eläinkuvakisan voittajat

Kuvan Mansikkaniemi on ottanut jo puolitoista vuotta sitten, kesällä 2021. Cuisma oli tuolloin noin yksivuotias.

Mansikkaniemi kertoo ladanneensa kuvan tuolloin sosiaalisen median tileillensä ja saaneensa siitä paljon kehuja.

Sen johdosta hän päätti osallistua myös Etelä-Suomen Median eläinkuvakisaan. Suurempaa menestystä hän ei kuitenkaan ajatellut saavuttavansa.

– Tiesin, että kuva on hyvä, mutta en ajatellut voittavani. Tieto siitä tuli isona yllätyksenä, ja kyllähän se oli iloinen uutinen. Laitoin heti kavereille viestiä, Mansikkaniemi sanoo.

Valokuva ei ole tarttunut kameraan sattumalta, sillä lemmikkejään tiuhaan kuvaava riihimäkeläinen Mansikkaniemi tiesi tarkkaan, millaisen kuvan halusi. Hän kertoo suosivansa tilannekuvia.

Voittajakuvasta otettiin Mansikkaniemen mukaan 10–20 versiota ennen kuin hän oli tyytyväinen.

– Tiesin heti, että nyt onnistui. Kuvasta välittyvä energia oli sellainen, että olin tyytyväinen.

Mansikkaniemelle lemmikkien valokuvaaminen ei ole ainoastaan muistojen haalimista. Valokuvaus on tärkeää ajanvietettä niin hänelle itselleen kuin lemmikeille.

Valokuvaajalle tärkeä ominaisuus on kärsivällisyys, sillä oikea hetki ei välttämättä synny sormia napsauttamalla.

Mitä muuta pitää huomioida, jotta lemmikistään saa onnistuneen valokuvan?

– Koiralle pitää laittaa niin sanotusti palkka kohdalleen, oli se sitten lelu tai herkkunappi. Se auttaa hommassa, kun koira kokee, että tekeminen on hauskaa ja palkitsevaa, Mansikkaniemi sanoo.