Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko kotisi 1–4 asunnon kiinteistö Espoossa, Kirkkonummella tai Kauniaisissa? Tämä tilaisuus koskee sinua

Biojätteen lajittelu muuttuu koko pääkaupunkiseudulla lähivuosina koskemaan myös omakotitaloja ja pieniä taloyhtiöitä.

Ensimmäisenä muutos tulee voimaan Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella jo ensi kesänä, 1, heinäkuuta alkaen. Siitä eteenpäin kaikkien 1–4 asunnon kiinteistöjen Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella, vapaa-ajanasuntoja lukuun ottamatta, tulee lajitella erikseen biojäte.

Tähän saakka biojätteen lajittelu on koskenut vain yli 5 asunnon kiinteistöjä. Taustalla on uusi jätelaki, jonka mukaiseksi pk-seudun jätehuollosta vastaava HSY nyt uudistaa jätehuoltomääräyksiään.

Tärkeä päivämäärä Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen omakotitaloille ja alle 5 asunnon taloyhtiöille on 15. tammikuuta 2023. Silloin kiinteistöjen tulee ilmoittaa HSY:lle, miten he aikovat lajittelun hoitaa.

Vaihtoehtoina ovat HSY:n biojäteastia, oma kompostori tai jäteastioiden tai kompostorin yhteiskäyttö naapurin kanssa.

HSY järjestää verkkotilaisuuden biojätteen keräyksen laajenemisesta Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella keskiviikkona 7. joulukuuta kello 17. Noin tunnin kestävä infotilaisuus järjestetään Teamsillä verkossa ja siitä tehdään tallenne.

Parhaiten osallistuminen onnistuu tietokoneella. Jos tilaisuuteen haluaa osallistua puhelimella, siihen pitää ladata ensin Teams-sovellus.

Tieto uudistuksesta ja kutsu infotilaisuuteen on lähetetty kirjeitse asianosaisille, mutta kirje on viivästynyt HSY:stä riippumattomista syistä.

Lisätietoa ja linkki infotilaisuuteen löytyy verkkosivulta www.hsy.fi/biojatekerays.