Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HU: Tämä ruuanjakopaikka on Hurstia kehutumpi – Kyösti, 60, kertoo syyn

Pelastusarmeijan tarjoamaa ruoka-apua on haettu tänä talvena ennätysmäisen paljon, kertoo Länsiväylän sisarlehti Helsingin Uutiset.

Lehden toimittaja kävi tutustumassa Pelastusarmeijan ruokajakeluun Helsingin Castréninkadulla, jossa leipäkasseja on tarjolla joka päivä. Lisäksi kassia saa täydentää vapaasti muun muassa mausteilla, salaateilla ja yrteillä.

HU:n toimittajan mukaan leipää kävi tavallisena arkipäivänä hakemassa tasainen virta ihmisiä, mutta jonoja ei ollut. Tilanne oli siis varsin toisenlainen kuin Hurstin ruokajakelussa, jossa jono on pitkä.

–  Pelastusarmeija on hyvä, koska täältä saa aina ruokaa. Helsinginkadun Hurstissa jonossa saattaa mennä kaksi tuntia ja jonon viimeiset voivat jäädä ilman, 60-vuotias Kyösti Rönkkö sanoi HU:lle.

Pelastusarmeija jakaa myös tuhdimpaa ruokaa ajanvarauksella. Tällöin ruokakasseihin voidaan pakata muun muassa kanan- ja naudan sisäfilepihvejä, maksaviipaleita, jauhelihaa, erilaisia puolivalmisteita, vihanneksia, mausteita ja jauhoja.

– Ei vain purkki maitoa ja lenkkimakkaraa, vaan puhutaan useamman päivän ruoasta, sanoi Pelastusarmeijan Helsingin sosiaalipalvelukeskuksen johtaja Kirsi Huldén.

Ruokajakelu on ollut niin suosittua, että Pelastusarmeija joutui sulkemaan nettiajanvarauksen jo marraskuussa, HU kertoo.